Start actie handhaving hondenbeleid

TEYLINGEN, 1 oktober 2018 – In het losloopgebied achter de Horsten in Sassenheim is vrijdag de jaarlijkse handhavingsactie van het hondenbeleid van start gegaan. Tot en met 12 oktober ontvangen hondeneigenaren die zich aan de regels houden een sleutelhanger met plastic zakjes voor het opruimen van hondenpoep. (Foto’s: Piet Molenaar, TGP Media Producties)

Inwoners die zich niet aan de opruim- en aanlijnplicht houden krijgen eerst een waarschuwing. Als daarna dezelfde overtreding wordt geconstateerd, wordt er direct bekeurd door de boa’s. Ook de buitendienstmedewerkers van de gemeente letten tijdens de actieweken extra op en delen sleutelhangers uit.

Aandacht
Met deze jaarlijkse actie wil de gemeente het hondenbeleid extra onder de aandacht brengen. In heel Teylingen geldt de plicht om hondenpoep op te ruimen. Ook moeten de honden op de meeste plaatsen aangelijnd zijn, met uitzondering van de losloopgebieden en het buitengebied. Tijdens deze twee weken handhaven de boa’s op de aanlijnplicht, de opruimplicht en de aanwezigheid van honden in voor honden verboden gebieden, zoals kinderspeelplaatsen.

Boetes
De boete voor het niet opruimen van hondenpoep is € 140,-. De boete voor het los laten lopen van een hond binnen de bebouwde kom bedraagt € 90,-. De boete voor honden die aanwezig zijn op plaatsen waar dit niet is toegestaan, bijvoorbeeld een kinderspeelplaats of het stiltegebied op Koudenhoorn bedraagt ook € 140,-.