210 Kg illegaal vuurwerk in beslag genomen in Voorhout

VOORHOUT, 30 december 2018 – De politie heeft zaterdagmiddag bij een woning aan de Linnaeuslaan in Voorhout 210 kg illegaal vuurwerk aangetroffen. Het vuurwerk lag in een bestelbus die voor de woning stond geparkeerd. De politie kwam het vuurwerk op het spoor na een melding van vuurwerkoverlast op de Linnaeuslaan. (Foto: Politie)

Vanuit de melding ontstond een vermoeden dat het om mogelijk illegaal vuurwerk ging en het een grote hoeveelheid zou betreffen. Agenten van team Noordwijk-Teylingen hebben hierop samen met collega’s van het districts-vuurwerkteam een onderzoek ingesteld. Dat leverde uiteindelijk de vondst van 210 kg vuurwerk in de bestelbus op. De wettelijke toegestane hoeveelheid vuurwerk die een consument mag hebben bedraagt maximaal 25 kg.

In de bus bleek vuurwerk uit Duitsland te liggen, dat in Nederland illegaal is. Daarnaast ging het deels om professioneel vuurwerk dat niet door consumenten afgestoken mag worden. Het vuurwerk is door de politie in beslag genomen en tegen de eigenaar zal proces-verbaal worden opgemaakt. De officier van justitie zal op een later moment een besluit nemen over de vervolging van de verdachte.