26e Gouden Gaffel zeilwedstrijden

WARMOND, 24 augustus 2018 – In het weekend van 25 en 26 augustus 2018 wordt alweer de 26e editie van de Gouden Gaffel zeilwedstrijden gehouden. De historische bedrijfsvaartuigen, zoals Westlanders, Kagenaars en andere type zeilschepen, starten en finishen bij Park Groot Leerust in Warmond.

Op zaterdag wordt een Beurtveerwedstrijd op de Kagerplassen gevaren en op zondag een hardzeilwedstrijd op het Joppe. De schepen zullen op beide dagen rond 10:00 uur van start gaan vanuit het park. Op zaterdagmiddag rond 14.30 uur wordt de jaarlijkse klompzeilwedstrijd met zelfgebouwde klompen in het park gehouden. Op beide dagen is het terras geopend en zal er een springkussen in het park aanwezig zijn.

klompzeilwedstrijden
Voor de 11de keer worden ook de altijd spannende klompzeilwedstrijden gehouden. De Warmonder Leede bij Park Groot Leerust is ook nu weer de plek waar tussen de jonge schippertjes om de eer wordt gestreden. De inschrijving is zaterdag vanaf 13:00 uur en de start van de wedstrijden is om 14:30 uur. Er is een oefenbassin aanwezig waar de schepen op hun Lee-waardigheid kunnen worden getest.