Zorgverleners in Voorhout gaan intensiever samenwerken

13 juli 2018

VOORHOUT, 13 juli 2018 – Alle huisartsen, fysiotherapeuten, diëtisten en apothekers in Voorhout gaan samenwerken onder de ‘Stichting Zorggroep Voorhout’. Hierdoor wordt de chronische patiëntenzorg in Voorhout nóg beter, zo verwachten de zorgverleners die vrijdag een samenwerkingsovereenkomst tekenden in Grand Café Cheers in Voorhout. (Foto’s: Mariska de Graaff)

Lees verder

Erfgoedschepen doen Warmond aan tijdens Sail Warmond

13 juli 2018

WARMOND, 13 juli 2018 – Warmond ontvangt vanaf 24 juli zo’n 80 erfgoedschepen bij recreatie eiland Koudenhoorn. De erfgoedschepen liggen er tot en met 27 juli en worden feestelijk ontvangen vanwege het evenement Sail Warmond. (Foto: G.H. Herrebrugh)

Lees verder

Rechter: Geen spoed bij aanvechten gebiedsverbod overlastgever

13 juli 2018

WARMOND, 13 juli 2018 – Twee overlastgevers hebben hun opgelegde gebiedsverbod voor Warmond aangevochten bij de rechter. De rechtbank heeft op 11 juli in de eerste zaak geoordeeld dat er geen spoedeisend belang is. De twee personen zorgden volgens de gemeente voor ernstige verstoring van de openbare orde nabij Koudenhoorn.

Lees verder

Gamma-ondernemers tegen vestiging Gamma in Sassenheim

11 juli 2018

SASSENHEIM, 11 juli 2018 – De ondernemers van de Gamma in Leiden-Noord en Katwijk aan Zee zijn tegen de vestiging van een Gamma bouwmarkt aan de Oosthoutlaan in Sassenheim. “De doe-het-zelfmarkt is nu reeds (meer dan) verzadigd”, laten zij weten. De Teylinger Ondernemersvereniging (TOV) heeft geen bezwaar tegen de komst van een bouwmarkt. Als voorwaarde […]

Lees verder

Staking legt productie AkzoNobel stil

10 juli 2018

SASSENHEIM, 10 juli 2018 – Alhoewel maar een deel van het personeel van AkzoNobel in Sassenheim vandaag meedeed aan de staking, lag de productie van de verf en coatings toch helemaal stil. Met de 24-uursstaking willen vakbonden FNV en CNV een betere CAO en een bijstorting in het pensioenfonds afdwingen.

Lees verder

Vragen bij haalbaarheid weidevogelgebied Boterhuispolder

9 juli 2018

WARMOND, 9 juli 2018 – De gemeente en andere betrokken partijen presenteerden afgelopen dinsdagavond het definitief ontwerp voor de herinrichting van de Boterhuispolder in Warmond. De gemeente en boeren in het gebied willen de polder beter ontsluiten voor recreatie en een weidevogelgebied aanleggen. Over de haalbaarheid van dat laatste heersen nogal wat twijfels. (Foto’s: Mariska […]

Lees verder

Staking bij AkzoNobel Sassenheim

9 juli 2018

SASSENHEIM 9 juli 2018 – Werknemers van de AkzoNobel in Sassenheim leggen dinsdag het werk neer. De Sikkensfabriek wordt om 5.00 uur ’s morgens niet opgestart: in plaats daarvan staken de medewerkers 24 uur. (Foto: Google Maps)

Lees verder

Cheques Luchtkussenfestival overhandigd

9 juli 2018

VOORHOUT, 9 juli 2018 – Twee goede doelen ontvingen vrijdagavond een cheque van de Stichting Luchtkussen Festival Voorhout. De opbrengst van het festival ging dit jaar naar St. Cecilia en Kinderboerderij De Klaprooshof. Ze ontvingen de cheques tijdens het Sing-a-Songwriter Zomeravondconcert van de Rotary op het Kerkplein in Voorhout.

Lees verder

Geen brand maar mistalarm bij Esso in Sassenheim

8 juli 2018

SASSENHEIM, 8 juli 2018 – De brandweer van Voorhout werd zaterdagavond om 22:15 opgeroepen voor een brand bij het Esso tankstation aan de Oosthoutlaan. Ter plekke bleek dat er geen brand was, maar dat het mistalarm was geactiveerd. De mistgenerator, die inbraken helpt te voorkomen,  is waarschijnlijk per ongeluk is afgegaan. Foto’s Edwin van der […]

Lees verder

Emi van Jip zorgt voor stunt in Warmond

8 juli 2018

WARMOND, 8 juli 2018 – Emi van Jip en John Dekker hebben zaterdag verrassend de kortebaan in Warmond gewonnen. De combinatie, gesteund door maar liefst 87 eigenaren waaronder de organisatie in Warmond, won in de eindstrijd van Blackpearl Trans R met Manon Pools. Evison en Ruud Pools eindigden als derde voor Viperio met Harry Pools. […]

Lees verder