Massaal bezwaar tegen bouwplan Endepoellaan

10 oktober 2018

WARMOND, 10 oktober 2018 – Omwonenden van de te bouwen woningen aan de Endepoellaan in Warmond hebben massaal bezwaar aangetekend tegen de verleende omgevingsvergunning voor het nieuwbouwproject. De omwonenden voelen zich misleid door Projectontwikkelaar Vorm uit Papendrecht.

Lees verder

Sergio Postuma genomineerd als Taalheld

9 oktober 2018

SASSENHEIM, 9 oktober 2018 – Stichting Lezen en Schrijven heeft dinsdagavond Sergio Postuma benoemd tot ‘taalheld’. Postuma helpt als vrijwilliger mensen die nog maar kort in Nederland om te gaan met computers, internet en mobiele telefoons. Hij werd genomineerd door het Taalhuis van Bibliotheek Bollenstreek. Foto’s Edwin van der Wijngaard.

Lees verder

Inhoud afvalcontainers zet voorbijgangers op het verkeerde been

9 oktober 2018

WARMOND, 9 oktober 2018 – De vuilnismannen die maandag in Warmond hun werk deden zullen toch even raar hebben opgekeken toen ze langs de Herenweg dit tafereel aantroffen. De uitstekende ledematen doen het ergste vermoeden, maar er is geen sprake van een misdrijf. Waarschijnlijk zag de eigenaar ‘geen been meer’ in het bewaren van de ledematen. […]

Lees verder

Opnieuw stakingen bij AkzoNobel

8 oktober 2018

SASSENHEIM, 8 oktober 2018 – Het personeel van de verffabrieken van AkzoNobel in Sassenheim en Wapenveld gaat woensdag weer staken. Volgens vakbond FNV wordt het werk voor 72 uur neergelegd. In juli en eind september werd er in ook al gestaakt in Sassenheim en op andere locaties.

Lees verder

Krappe uitgangspositie vraagt om gefaseerd uitvoeren collegeprogramma

5 oktober 2018

TEYLINGEN, 5 oktober 2018 – De woonlasten in Teylingen stijgen volgend jaar met 2,3% inflatiecorrectie. Dit blijkt uit de eerste begroting van het nieuwe college in Teylingen. Wethouder financiën Bas Brekelmans heeft het over een krappe uitgangspositie waardoor sommige plannen uit het collegeprogramma in fases uitgevoerd moeten worden.

Lees verder

Brugklassers Rijnlands Lyceum zamelen geld in met Loop tegen Kanker

3 oktober 2018

SASSENHEIM, 3 oktober 2018 – Alle brugklasleerlingen van het Rijnlands Lyceum Sassenheim doen zondag 7 oktober a.s. in Warmond mee aan het hardloopevenement ‘Lopen tegen Kanker’. “Zo hopen de leerlingen weer een mooi bedrag bij elkaar te lopen voor het goede doel”, zegt Bern Persoon, coördinator eerste klassen. (Foto: de wandelaars van Lopen tegen Kanker […]

Lees verder

Start actie handhaving hondenbeleid

1 oktober 2018

TEYLINGEN, 1 oktober 2018 – In het losloopgebied achter de Horsten in Sassenheim is vrijdag de jaarlijkse handhavingsactie van het hondenbeleid van start gegaan. Tot en met 12 oktober ontvangen hondeneigenaren die zich aan de regels houden een sleutelhanger met plastic zakjes voor het opruimen van hondenpoep. (Foto’s: Piet Molenaar, TGP Media Producties)

Lees verder

Burendag in Teylingen

28 september 2018

TEYLINGEN, 28 september 2018 – Op meerdere plekken in Teylingen is afgelopen week meegedaan aan Nationale Burendag. In de Marijkestraat in Sassenheim werd een straatbarbecue georganiseerd. Met dank aan plaatselijke ondernemers kon er ook een grote loterij worden georganiseerd.

Lees verder

Insluipers aangehouden in Warmond

28 september 2018

WARMOND, 28 september 2018 – Dankzij een oplettende hondenbezitter kon de politie dinsdagavond laat twee insluipers aanhouden bij het voormalige verzorgingshuis Liduina in Warmond. Een buurtbewoner zag tijdens het uitlaten van zijn honden twee personen op de steiger bij het gebouw dat momenteel wordt verbouwd. Hij waarschuwde de politie die met 6 eenheden het gebouw […]

Lees verder

Handhaving met menselijke maat tegen 16 permanente bewoners Watertuin

28 september 2018

WARMOND, 28 september 2018 – Woningen in recreatiepark Watertuin mogen niet permanent bewoond worden. Tegen bewoners van 16 woningen, die na 31 oktober 2003 zijn komen wonen in Watertuin, zal de gemeente handhavend optreden. Een motie van CDA, PvdA, Groen Links en ChristenUnie, om persoonlijke gedoogbeschikkingen uit te geven voor deze 16 woningen, werd vanavond […]

Lees verder