Aantal besmettingen stabiel in week met 6 sterfgevallen in Teylingen

TEYLINGEN, 21 februari 2021 -Het aantal cornabesmettingen in Teylingen is, in tegenstelling tot een toename op landelijk niveau, niet gestegen. De GGD Hollands Midden meldt 68 positieve coronatesten ten opzichte van 70 een week eerder.  Er zijn deze week er 6 Teylingers overleden aan de gevolgen van covid-19. Dit is de grootste piek in het aantal sterfgevallen sinds de uitbraak van corona.

In de teststraat van de GGD Hollands Midden werd 11,8% van de Teylingers posifief getest (62 positieve tests). Buiten de teststraat werden 6 personen positief getest.

Corona in Teylingen 15 maart 2020 – 21 februari 2021:

  • 2464 inwoners zijn positief getest
  • 33 ziekenhuisopnames
  • 16 inwoners overleden

Vaccinatieafspraken Leiden weer mogelijk
Sommige 80+’ers hebben bij het inplannen van de afspraak te horen gekregen dat zij niet in Leiden gevaccineerd kunnen worden. Dit omdat er geen plek zou zijn. Hun afspraken zijn daarom ingepland in omliggende vaccinatiestraten zoals Gouda, Den Haag en Amsterdam. De GGD is erachter gekomen dat het om een fout in het afsprakensysteem gaat. Dit probleem is verholpen. 80+’ers kunnen in Leiden terecht voor de vaccinatieafspraak. Wie een bestaande afspraak wil verplaatsen naar Leiden kan telefoonnummer in de uitnodigingsbrief bellen.

 

Advertentie