Aantal coronabesmettingen in Teylingen blijft op 60 staan

TEYLINGEN, 24 januari 2020 – Het aantal coronabesmettingen is, na vier weken van flink dalende cijfers, de afgelopen week op 60 blijven staan. De voorgaande week waren er 61 besmettingen. Er is één persoon uit Teylingen in het ziekenhuis opgenomen.

Er werden afgelopen week 447 Teylingers getest waarvan 13% positief is. Dat is hetzelfde percentage als de week ervoor.

Corona in Teylingen 15 maart 2020 – 24 januari 2021:

  • 2227 inwoners zijn positief getest
  • 31 ziekenhuisopnames
  • 10 inwoners overleden

Vaccinatiecampagne
In Hollands Midden zijn tot nu toe 4847 mensen door de GGD gevaccineerd (0,6% van de inwoeners). Vanaf vandaag, dinsdag 26 januari, is de GGD gestart met het vaccineren van mobiele thuiswonende 90+’ers. Ouderen die niet-mobiel zijn worden gevaccineerd door de huisarts of, als zij in een instelling wonen, door de instellingsarts. Vaccinatie is altijd vrijwillig en gratis.

Vanaf donderdag krijgen 85-90-jarigen uit onze regio een uitnodigingsbrief op de deurmat. Mobiele ouderen binnen deze groep worden door de GGD gevaccineerd. Niet-mobiele ouderen door de huisarts of instellingsarts.

Nieuwe vaccinatielocaties
Op 15 februari opent de GGD Hollands Midden een tweede vaccinatielocatie in de Dick van Dijkhal in Gouda. Iedereen die een uitnodigingsbrief voor vaccinatie heeft ontvangen, mag zelf kiezen waar hij of zij zich laat vaccineren. Dat kan in Leiden of Gouda, maar ook op een van de andere vaccinatielocaties in Nederland. Dat hoeft dus niet per se in de eigen GGD-regio te zijn.

De GGD is daarnaast ook bezig met het voorbereiden van twee nieuwe vaccinatielocaties: Alphen aan den Rijn en Noordwijk. Deze locaties worden pas geopend als er voldoende vaccins beschikbaar zijn. De GGD zegt dat dit vermoedelijk in maart gebeurt. Deze locaties zijn vanaf vrijdag 29 januari al wel helemaal ingericht en klaar om te worden gebruikt. Mochten er onverwacht extra leveringen van vaccins komen, kan de GGD ook op die locaties gelijk beginnen met vaccineren.

Diefstal persoonlijke gegevens teststraten
Afgelopen vrijdag is de GGD er dankzij een tip van RTL Nieuws achter gekomen dat er sprake zou zijn van diefstal en het verhandelen van persoonsgegevens uit de systemen die het GGD gebruikt voor de bestrijding van het coronavirus. Deze gegevens zouden online te koop aan zijn geboden. Hierop heeft de GGD GHOR Nederland de politie ingelicht, de eigen analyse uitgebreid en een eerste voorlopige melding bij de Autoriteit Persoonsgegevens gedaan. Onderzoek heeft geleid tot twee arrestaties van GGD-medewerkers van het landelijke coronatest afsprakennummer.

Of er ook persoonsgegevens zijn gestolen en/of verkocht uit de regio Hollands Midden is niet bekend. De politie doet hier onderzoek naar. De GGD informeert de personen wiens gegevens gestolen zijn.

Advertentie