Aantal Coronabesmettingen in Teylingen weer gestegen

TEYLINGEN, 14 februari 2021 – Het aantal coronabesmettingen is afgelopen week gestegen naar 70 per week (een toename van 40%). De week ervoor gaf de GGD Hollands Midden nog 50 positieve tests door. Er zijn geen nieuwe ziekenhuisopnames.

Corona in Teylingen 15 maart 2020 – 15 februari 2021:

  • 2396 inwoners zijn positief getest
  • 32 ziekenhuisopnames
  • 10 inwoners overleden

Code Rood
Het KNMI heeft voor maandag 15 februari code rood afgekondigd. Alle teststraten en de vaccinatielocaties van de GGD Hollands Midden zijn daarom op maandag tot 12 uur gesloten. Test- of vaccinatieafspraken gaan dus niet door. Ook thuisbemonsterafspraken gaan niet door.

Iedereen die een testafspraak heeft op maandag 15 februari vóór 12 uur, kan een nieuwe afspraak maken. De afspraken na 12 uur gaan door.

Voor een nieuwe testafspraak kan dat via coronatest.nl, of telefonisch via 0800-1202.

Omdat alle testafspraken vervallen, kunnen de mensen die in quarantaine zitten helaas nog niet uit quarantaine. Ook zij moeten een nieuwe testafspraak maken.

Vaccinatieafspraak
Iedereen die een vaccinatieafspraak heeft op maandag 15 februari vóór 12 uur, kan een nieuwe afspraak maken. Dat kan via het telefoonnummer dat in de uitnodigingsbrief staat.
Zij kunnen, nadat code rood is opgeheven, snel terecht voor een nieuwe afspraak. De GGD Hollands Midden zorgt voor extra vaccinatiecapaciteit.

De afspraken na 12 uur gaan gewoon door.

De GGD Hollands Midden hoeft geen vaccins weg te gooien als gevolg van code rood. De vaccins mogen 4 dagen bewaard blijven. De vaccins die we op voorraad hebben, kunnen we binnen die termijn allemaal opmaken. Er zullen dus geen vaccins verspild worden.

Advertentie