Net binnen

Adest Musica wil geld Ondernemersfonds voor verenigingen

TEYLINGEN, 29 januari 2020 – De Sassenheimse Drum- en Showband Adest Musica zou graag zien dat het overgebleven geld van het opgeheven Ondernemersfonds Teylingen ten goede komt aan de verenigingen in Teylingen. Er zit volgens de gemeente nog tussen de 175.000 en 250.000 euro in het fonds.

De gemeente wil met de ondernemers in Teylingen bekijken hoe het geld ten goede kan komen aan het bedrijfsleven. Daarmee zou ook tegemoet gekomen worden aan het felle verzet van veel ondernemers tegen het fonds.

Adest Musica zou echter graag zien dat culturele- en sportinstellingen de mogelijkheid te krijgen een aanvraag in dienen voor een bedrag om eventuele extra uitgaven dit jaar op te vangen. Adest zou zelf wel wat extra geld kunnen gebruiken voor de aanschaf van nieuwe uniformen.

Rechter
De ondernemers die tegen het fonds waren, en zich hebben verenigd in de Vrije Ondernemers Teylingen (VOT), proberen nog steeds boven water te krijgen waar het geld uit het fonds precies aan besteed is. Volgens de VOT had bij beƫindiging van de proefperiode van het ondernemersfonds in 2017 het geld al terug naar de gemeente gestort moeten worden. Het fonds is daarna echter geld uit blijven delen. Omdat de gemeente daar volgens de Vrije Ondernemers onvoldoende informatie over verstrekt, ligt deze zaak inmiddels bij de rechter.