Afgelopen week 13 nieuwe coronabesmettingen in Teylingen

TEYLINGEN, 14 september 2020 – De GGD meldt de afgelopen week 13 nieuwe corona besmettingen in Teylingen. Dit is het hoogste aantal sinds vanaf 1 juni iedereen met (milde) klachten zich kan laten testen. Het totaal aantal Teylingers met een positieve coronatest staat op 101. Er zijn geen nieuwe ziekenhuisopnames.

Afgelopen week bezochten 224 Teylingers de teststraat. Een week eerder waren dat 173 bezoeken. Er werd toen maar 1 Teylinger positief getest.

Drukte
Het is momenteel zeer druk in de teststraten. Het is volgens de GGD moeilijk om snel getest te worden bij een teststraat in de buurt. De drukte komt doordat heel veel mensen zich willen laten testen. Een andere oorzaak is het gebrek aan testmateriaal en capaciteit bij de laboratoria. GGD’en in Nederland hebben de opdracht gekregen om tijdelijk niet op te schalen.

“Heb je (nieuwe) klachten die op corona wijzen? Probeer dan toch een testafspraak te maken, ook al moet je langer wachten. Blijf in de tussentijd thuis, hoe moeilijk dat ook is. Maak géén afspraak als je geen klachten hebt. Ook niet als je kortgeleden negatief getest bent en geen nieuwe klachten hebt. Je houdt hiermee plekken vrij voor mensen die snel getest moeten worden, zoals zorgmedewerkers en leraren. Annuleer je afspraak als je klachten verdwenen zijn”, zo luidt het advies van de GGD.

Test
Sinds 1 juni kan iedereen met (milde) klachten die passen bij het coronavirus, een testafspraak maken en de uitslag van de coronatest bekijken. Dit kan op het landelijke afsprakennummer 0800 – 1202 of online via Rijksoverheid.nl/coronatest.

Op www.rijksoverheid.nl/coronatest is alle informatie terug te vinden over het testen en het eventuele bron- en contactonderzoek wat daarop volgt. Voor Nederlanders die geen testafspraak willen maken, maar andere vragen willen stellen over het coronavirus blijft het publieksinformatienummer 0800-1351 beschikbaar. Meer informatie is te vinden op rijksoverheid.nl/coronavirus.

Corona in Teylingen sinds 15 maart:

  • 101 inwoners zijn positief getest
  • 15 ziekenhuisopnames
  • 2 inwoners overleden

Het werkelijk aantal besmette personen en overledenen aan het coronavirus kan hoger liggen.

Advertentie