Afgelopen week 2 positieve coronatests in Teylingen

TEYLINGEN, 31 augustus 2020 – De GGD meldt de afgelopen week 2 nieuwe coronabesmettingen in Teylingen. Er werden 183 Teylingers getest op het virus.

Test
Sinds 1 juni kan iedereen met (milde) klachten die passen bij het coronavirus, een testafspraak maken en de uitslag van de coronatest bekijken. Dit kan op het landelijke afsprakennummer 0800 – 1202 of online via Rijksoverheid.nl/coronatest.

Op www.rijksoverheid.nl/coronatest is alle informatie terug te vinden over het testen en het eventuele bron- en contactonderzoek wat daarop volgt. Voor Nederlanders die geen testafspraak willen maken, maar andere vragen willen stellen over het coronavirus blijft het publieksinformatienummer 0800-1351 beschikbaar. Meer informatie is te vinden op rijksoverheid.nl/coronavirus.

Verhuizing teststraat
De coronatestlocatie in Katwijk verhuist naar een nieuwe locatie. Op dinsdag 1 september 2020 opent de teststraat haar deuren op voormalig vliegveld Valkenburg, gebouw 148 aan de 1e Mientlaan 33-35 in Katwijk. De locatie is goed bereikbaar vanaf de N206.

“Deze nieuwe testlocatie is een drive-in en is winterproof. Een ander groot voordeel is dat wij hier het aantal testlanen kunnen uitbreiden, waardoor onze testcapaciteit hoger wordt”, aldus de GGD Hollands Midden.

Corona in Teylingen sinds 15 maart:

  • 87 inwoners zijn positief getest
  • 15 ziekenhuisopnames
  • 2 inwoners overleden

Het werkelijk aantal besmette personen en overledenen aan het coronavirus kan hoger liggen.

Advertentie