Al tien dagen geen nieuwe COVID-19 positief geteste Teylingers

TEYLINGEN, 31 mei 2020 – Het aantal positieve COVID-19 testen is al tien dagen niet gegroeid. Er zijn 53 inwoners van Teylingen positief getest. Vanaf 1 juni kan iedereen met milde klachten die op COVID-19 kunnen wijzen, zich laten testen. Er ontstaat dan een beter beeld van het werkelijke aantal COVID-19 patiënten met (milde) klachten en de GGD kan bron- en contactonderzoek uitvoeren.

Het aantal coronapatiënten uit Teylingen dat in het ziekenhuis opgenomen is (geweest) is sinds 17 mei 13 patiënten. In Teylingen zijn twee COVID-19 patiënten overleden. Dat blijkt uit de rapportage van het RIVM.

Wie klachten heeft die op de symptomen van corona lijken, kan worden getest op corona. Maandag 1 juni is hiervoor het landelijk coronatest afsprakennummer 0800-1202 geopend. Bij een positieve test voert de GGD Hollands Midden bron- en contactonderzoek uit. Hiermee wordt de sociale omgeving van een besmet persoon in kaart gebracht. Nauwe contacten waar meer dan 15 minuten op minder dan 1,5 meter afstand contact mee is geweest moeten thuisblijven en geen bezoek ontvangen.

De GGD Hollands Midden heeft onder andere een drive-in testlocatie bij het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp en vanaf dinsdag 2 juni een locatie in Katwijk waar men te voet naar binnen kan.

Met de test wordt bepaald of je nu besmet bent. Hiermee kan niet bepaald worden of iemand in het verleden besmet is geweest. De coronatest is gratis.

Advertentie