Bas Brekelmans neemt afscheid als wethouder

TEYLINGEN, 12 juli 2019 – De gemeenteraad heeft donderdagavond afscheid genomen van wethouder Bas Brekelmans. Hij ontving daarbij uit handen van burgemeester Breuer de gemeentelijke Jacoba van Beierenonderscheiding. Brekelmans was wethouder in Teylingen sinds 2014. Hij besloot op te stappen omdat hij meer tijd wil besteden aan zijn gezin. Hij wordt opgevolgd door oud-VVD fractievoorzitter Marlies Volten.

“Beste Bas, bedankt!”, zo begon VVD fractievoorzitter Monique de la Rie haar afscheidstoespraak. De la Rie was vol lof over de wethouder die een groot aandeel had in het samenstellen van het collegeprogramma en met veel inzet en energie de onervaren VVD fractie bijstond. “Een man met een missie”, aldus De la Rie.

Burgemeester Carla Breuer noemt Brekelmans een snelle denker met een groot analytisch vermogen. Brekelmans werkte onder andere aan woningbouw, het parkeerdek bij station Sassenheim, de randweg om Voorhout en samenwerking in de Bollenstreek. “We hebben aardig wat verbaal gestoeid. We gaan je echt missen als wethouder en als persoon”, zegt Breuer.

Brekelmans zei in zijn dankwoord dat hij vooral behoefte had aan vrijheid in de avonduren. Hij zal onder andere de ‘strak geleide’ commissievergaderingen van Frans Nederstigt en de ‘bondige’ vragen van Sybrinne de Vries (CDA) missen. “Het was een eer om uw wethouder te mogen zijn”, besloot Brekelmans.