Bas Brekelmans stopt als wethouder

TEYLINGEN, 2 mei 2019 –¬†Wethouder Bas Brekelsmans stopt als wethouder. Dat heeft hij donderdag in een brief aan de gemeenteraad laten weten. Brekelmans vindt het wethouderschap moeilijk te combineren met zijn gezinsleven en verwacht dat dit nog moeilijker zal worden nu zijn vriendin in verwachting is van een tweede kind. Foto: Bas Brekelmans (rechts) bij de installatie van het college in mei 2018.

Brekelmans volgde in 2014 Leo van der Zon op als wethouder voor de VVD. Hij was de afgelopen jaren onder meer verantwoordelijk voor de portefeille Ruimtelijke Ordening. Daarin kreeg hij regelmatig te maken met omwonenden van bouwplannen die zich in de kou gezet voelden door de gemeente. Ook in de gemeenteraad leverde de gebrekkige communicatie rond bouwprojecten hem regelmatig kritiek op.

Brekelmans wil het liefst op 11 juli, tijdens de laatste raadsvergadering voor de zomervakantie, afscheid nemen. Dan kan hij de kadernota en het project om de communicatie rond bouwprojecten te verbeteren nog afronden.

Het college van B&W laat in een reactie weten de keuze van Brekelmans te begrijpen en te respecteren. Volgens het college hebben zijn bestuurlijke talent en ervaring Teylingen veel gebracht. Ook de VVD heeft begrip voor zijn onverwachte keuze. Maar fractievoorzitter Monique de la Rie “baalt ook ontzettend van het bericht” “Wij hadden zeker deze periode met hem door willen gaan, want wat ons betreft is hij een topper”, zo laat ze weten.

De VVD Teylingen gaat de komende tijd op zoek naar een opvolger voor het wethouderschap.