Bibliotheken in Teylingen weer open

TEYLINGEN, 12 mei 2020 – De bibliotheken in Teylingen en de rest van de Bollenstreek zijn sinds maandag weer geopend volgens de reguliere openingstijden. “We zijn blij dat we met kleine stapjes weer opengaan voor publiek, maar natuurlijk zijn wij vanwege het coronavirus genoodzaakt bepaalde maatregelen in te voeren”, zo laten de bibliotheken weten.

Omdat de bibliotheken te maken hebben met strenge afstands- en hygiëne eisen, zijn ze vanaf nu de ‘’anderhalvemeterbibliotheek’’. De bibliotheken zijn zo ingericht dat het voor alle bezoekers én medewerkers veilig is om in de bibliotheek aanwezig te zijn.

Voorlopig is het alleen mogelijk om boeken te lenen en terug te brengen. Alle overige diensten kunnen vanwege de veiligheid van bezoekers en medewerkers nog niet worden aangeboden. Werkplekken, leestafels, computers, printers, toiletten en koffieautomaten zijn voorlopig niet toegankelijk. Ook gaan de activiteiten in de vestigingen nog niet van start. Natuurlijk blijft het nog steeds mogelijk om boeken te lenen via de Online Bibliotheek en zijn er ook online activiteiten.

Inleveren
Het is ook weer mogelijk om boeken in te leveren. Leden die nog niet naar de bibliotheek willen of kunnen hebben daar nog voldoende tijd voor. De eerste inleverdatum, voor al het materiaal dat op dit moment is uitgeleend, is 1 juni. Voor leden van 70 jaar of ouder hebben we de Boeken BezorgBieb. Zij zijn welkom in de bibliotheek, maar als ze niet kunnen of willen komen, dan komen wij de boeken brengen. Andere leden die volgens de RIVM-richtlijnen tot de risicogroep behoren en daardoor niet naar de bibliotheek kunnen komen, mogen ook gebruik maken van de Boeken BezorgBieb..