Boten overlastgevers Koudenhoorn verwijderd.

WARMOND – 22 november 2018 – UPDATE De gemeente Teylingen heeft vanmorgen de boten van de overlastgevers rond Koudenhoorn weggesleept. De jongeren die op de boten verbleven moesten de boten voor donderdag weghalen. Toen vanochtend bleek dat er nog twee boten lagen heeft de gemeente deze verwijderd.

Volgens een woordvoerder van de gemeente waren de boten verlaten toen de handhavers vanochtend aan boord gingen. De afgelopen dagen konden wandelaars op Koudenhoorn al zien dat de jongeren bezig waren om spullen van de boten af  te halen. De boten zijn naar de Zijldijk gesleept. Ze kunnen daar weer worden opgehaald tegen vergoeding van de kosten voor het wegslepen.  Maandag waren de passantenhavens en afmeerplekken op en rondom Koudenhoorn al tijdelijk afgezet met lint.

Met het verwijderen van de boten en het (verlengde) voorarrest van drie van de jongeren hoopt de gemeente dat het voorlopig rustig blijft in Warmond. Maar burgemeester Carla Breuer sloot eerder al niet uit dat de jongeren zich na het verwijderen van de boten gewoon weer in Warmond zouden laten zien.