Britse virusmutatie ook aangetroffen in Hollands Midden

TEYLINGEN, 19 januari 2021 – De virusmutatie uit het Verenigd Koninkrijk is aangetroffen in de regio Hollands Midden. Het RIVM gaf eerder vandaag aan dat vermoedelijk 10% van alle besmette personen in Nederland besmet zijn met deze Britse variant van het coronavirus. De vondst van de Britse mutatie in Hollands Midden komt daarom niet als een verrassing. De Britse variant van het coronavirus is ongeveer 30 procent besmettelijker dan de virusvariant die nu het meest voorkomt.

De GGD Hollands Midden stuurde al enkele weken proefmonsters naar het RIVM voor onderzoek. Het RIVM doet onderzoek naar alle virusmutaties die wereldwijd bekend zijn. Vandaag heeft de GGD Hollands Midden de eerste positieve uitslagen ontvangen van de Britse virusmutatie.

Mensen die besmet zijn met de Britse virusmutatie hoeven geen andere leefregels te volgen. Zij gaan net als andere besmette personen in thuisisolatie en mogen weer naar buiten als zij tenminste 24 uur klachtenvrij zijn.

De GGD onderzoekt niet alle positieve testuitslagen. Daarom deelt de GGD ook geen informatie over met welke virusmutatie iemand besmet is.

Advertentie