Brugklassers Rijnlands Lyceum zamelen geld in met Loop tegen Kanker

SASSENHEIM, 3 oktober 2018 – Alle brugklasleerlingen van het Rijnlands Lyceum Sassenheim doen zondag 7 oktober a.s. in Warmond mee aan het hardloopevenement ‘Lopen tegen Kanker’. “Zo hopen de leerlingen weer een mooi bedrag bij elkaar te lopen voor het goede doel”, zegt Bern Persoon, coördinator eerste klassen. (Foto: de wandelaars van Lopen tegen Kanker tijdens een eerdere editie.)

De ‘Loop tegen Kanker’ is een initiatief van de Stichting Lopen Tegen Kanker, die mensen in de regio Teylingen en Leiden die getroffen zijn door kanker steunt. Vorig jaar leek het evenement zijn laatste editie te beleven, maar na de aanmelding van een aantal nieuwe bestuursleden, vindt er dit jaar toch een achtste editie plaatst.

“Vorig was het een groot succes.”, aldus Bern Persoon. “Met onze deelname aan deze sponsorloop willen we leerlingen meer bewust laten worden van de zorg rond kanker in onze omgeving. We hopen dat iedereen ‘ja’ zegt op de sponsorvraag van onze brugklassers!” 

De leerlingen van het Rijnlands Lyceum lopen met een aantal docenten de 2 km gezinsloop. De brugklassers verzamelen om 9.00 uur bij Sporthal De Geest in Warmond, waar Bern Persoon om 9.30 uur het startschot voor waar ‘Lopen tegen Kanker’ zal geven.