Burgemeester Carla Breuer ten huwelijk gevraagd na boerenbruiloft

SASSENHEIM, 4 maart 2019 – Vanmiddag hebben Trude van Teylingen (burgemeester Carla Breuer) en Geert Geesing (haar partner Erwin Koenen) elkaar het Ja-woord gegeven op de boerenbruiloft van De Saksen. De verrassing was groot toen Erwin Koenen later op de middag geknield op het podium Carla Beuer ook echt ten huwelijk vroeg. De burgemeester zei ‘Ja’ en kon het feest bij De Saksen in de volle zaal van Het Onderdak echt losbarsten. Foto’s Edwin van der Wijngaard.

Erwin Koenen vraagt Carla Breuer ten huwelijk op het feest na afloop van de Boerenbruiloft.

De relatie van het boerenstel begint als Geert Geesing als delfstoffenbewerker veen aan het afgraven is bij de Ruïne van Teylingen. Hij ziet Trude van Teylingen langsfietsen. Zij komt om te kijken of ze iets moois kan doen met Ruïne van haar voorvaderen.

Prins William
De onechte huwelijksvoltrekking wordt verstoord als oud-prins William (Wim van Vliet) en zijn psycholoog Magic Mona (Sandra van Leeuwen) de zaal binnenkomen. Tien jaar geleden was William de prins samen met Lady Di die vandaag als prinses Danielle naast prins Harold staat. “Weten jullie wel waar jullie aan beginnen want ook zo is mijn relatie op de klippen gelopen”, zegt William tegen het boerenbruidspaar.

Gelukkig maken elf kussen weer veel goed. Mona weet het bruidspaar te redden van de bezwaarmakers tegen het huwelijk door samen met het publiek gewoon hard als mantra te roepen “Ik ben niet gek!”.

Ruïne
Wethouder Arno van Kempen brengt het huwelijk nog bijna ten val. “Ik heb vernomen dat het echtpaar in de Ruïne van Teylingen wil wonen. Dat kan natuurlijk niet! We hebben grootse plannen om van de Ruïne iets prachtigs te maken”. Op dat moment vult één van De Saksen tot hilariteit van de zaal aan: “Voor de karrenbouw” verwijzend naar de zoektocht van De Saksen naar een opbouwlocatie voor de carnavalskarren. Geert Geesing zegt gewoon naar het Bokkendorp te verhuizen als wonen in de Ruïne niet kan.

Uiteindelijk komt het goed en het boerenbruidspaar geeft elkaar het Ja-woord, zij doen elkaar de ring om en bruid en bruidegom kussen elkaar. Voor de Sassenheimse gemeentekantoor worden twee duiven losgelaten. Voorafgegaan door een bonkende carnavalswagen van De Saksen rijden Geert Geesing en Trude van Teylingen in een koets over de Hoofdstraat naar de residentie van De Saksen in Het Onderdak voor het feest en de boerenkoolmaaltijd.

Ten huwelijk
Als het bruidspaar op het toneel naar een volle zaal kijkt en het dankwoord aan de organisatie is gegeven stapt Erwin Koenen uit de rol van Geert Geesing en vraagt Carla Breuer echt ten huwelijk.

Het paar kent elkaar al sinds 2014 toen Breuer burgemeester was van Werkendam en Koenen gemeentesecretaris in dezelfde gemeente.

“Ik heb het gisteren bedacht”, zegt Koenen tegen Omroep West, “Het moest er een keer van komen en dit was wel een uniek moment. Wat als een carnavalsact bedoeld was, heeft zo dus toch een serieus einde gekregen”. Wanneer de officiële bruiloft wordt gehouden, is nog niet bepaald.

One thought on “Burgemeester Carla Breuer ten huwelijk gevraagd na boerenbruiloft”

Comments are closed.