CDA-raadslid Van Welie wil bebouwde kom Warmond uitbreiden

TEYLINGEN, 12 juni 2018 – CDA-raadslid Maarten van Welie wil dat het college gaat onderzoeken of de contouren voor de bebouwde kom in Warmond kunnen worden opgeschoven. Dit zou de bouw van enkele tientalen woningen mogelijk kunnen maken in het gebied tussen de Herenweg, de A44 en het sportpark Overbos. Van Welie ziet dit als oplossing voor de vergrijzing van in het dorp.

Bebouwing in dit gebied is nu niet mogelijk i.v.m. de geluidscontouren van Schiphol. Wethouder Brekelmans wees er dinsdagavond in de commissie Ruimte op dat die lijn niet kan worden opgeschoven om woningbouw mogelijk te maken. Hooguit kunnen er een paar woningen worden gebouwd waarmee de bebouwingsgrens iets opschuift.

Volgens Van Welie is het niet mogelijk in Warmond nog te bouwen zonder de geluidscontouren te schenden. En dat terwijl volgens de CDA’er iedereen de noodzaak ziet voor meer woningbouw in Warmond. Een noodzaak die echter werd bestreden door het Trilokaal raadslid Dion Piket. Hij vreest dat woningen de (dure) woningen in Warmond toch alleen maar naar mensen van buiten gaan.

Wethouder Brekelmans zag daarnaast nog voldoende mogelijkheden binnen de huidige contouren. Hij sprak de verwachting uit dat in het plan Mariengaerde/Marienhaven meer dan 100 woningen gerealiseerd kunnen worden. Ook binnen de commissie Ruimte kon het voorstel van Van Welie niet echt op bijval rekenen.