Net binnen

CDA raadt omwonenden af om nu al mee te denken over fietstunnel Van Pallandtlaan

SASSENHEIM, 22 mei 2019 – Sybrinne de Vries (CDA) raadt omwonenden af om naar de werkarteliers over de rotondes en de fietstunnel(s) op de Van Pallandtlaan te gaan. De provincie en de gemeente willen in deze arteliers onder andere bepalen waar de fietstunnel(s) het beste aangelegd kunnen worden als de twee rotondes op de N208 worden vergroot. De Vries vraagt ook aan wethouder Brekelmans om de werkarteliers op te schorten.

De gemeente Teylingen en de provincie Zuid-Holland willen de twee rotondes op de Van Pallandtlaan in Sassenheim vergroten om het toegenomen verkeer aan te kunnen. De extra rijstroken zorgen ervoor dat fietsers en voetgangers nog moeilijker kunnen oversteken.

Daarom wil de gemeente één of twee tunnels voor fietsers en voetgangers aanleggen. Dit zijn flinke tunnels van 7 tot 8 meter breed en 3,5 meter diep. De fietspaden omlaag de tunnel in en terug omhoog zullen ieder 80 meter lang zijn. De gemeente wil de komende maanden samen met omwonenden en andere belanghebbenden in 3 of 4 bijeenkomsten (werkarteliers) bepalen waar de tunnels het beste aangelegd kunnen worden. De wethouder sluit niet uit dat er ter wille van het algemeen belang huizen of andere panden moeten verdwijnen om de fietstunnels aan te leggen.

Zorgen
Omwonenden willen eerst praten over andere maatregelen die genomen kunnen worden om het verkeer door te laten stromen. Daarnaast maakt men zich zorgen over de veiligheid van tunnels die in bochten onder de N208 door moeten. Dat bleek uit de reacties van twee insprekers in de commissievergadering van dinsdag.

Volgens De Vries moet de gemeenteraad zich eerst uitspreken over de wenselijkheid van uitbreiding van de rotondes op de Van Pallandtlaan. De participatie met omwonenden, waarbij nu al gedacht wordt over de vorm van de fietstunnel, vindt op de verkeerde manier plaats volgens het CDA-raadslid.

Frank Beijk (VVD) kan zich voorstellen dat omwonenden het idee hebben dat zij in een fuik zwemmen door te praten over de fietstunnels terwijl er nog geen politiek besluit is genomen.

Zie ook: Omwonenden Van Pallandtlaan geconfronteerd met grotere rotondes en fietstunnels