Net binnen

CDA wil snel 30-km zone op Herenweg Warmond

WARMOND, 14 november 2019 – De Herenweg kan niet op korte termijn een 30-km zone worden door alleen verkeersborden te plaatsen. Wethouder Rob ten Boden zegt dat de weg ook ingericht moet worden als 30-km zone. Dat kan pas na de vervanging van de Warmonderhekbrug in 2021. Het CDA wil de 30 km borden sneller plaatsen.

Het CDA werkt aan een motie om de 30 km borden op korte termijn te plaatsen vanaf de bebouwde kom. Verkeersmaatregelen zoals verhoogde plateaus kunnen dan na de werkzaamheden aan de Warmonderhekbrug gedaan worden. Dit is noodzakelijk om Warmond vanuit de noordkant bereikbaar te houden als de brug is gesloten.

De motie van het CDA wordt gesteund door PvdA, GroenLinks en ChristenUnie. Ten Boden zegt dat de politie niet kan handhaven als de weg niet als 30-km zone is ingericht.

De wethouder zal de komende 2 weken kijken of er toch een mogelijkheid is met beperkte maatregelen van de Herenweg een 30-km zone gemaakt kan worden. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan bloembakken die de weg smaller maken.

Frank Beijk (VVD) is tegen de motie. Hij zegt ook dat het ophangen van alleen een 30 km verkeersbord niet werkt. Ook het wegprofiel zal moeten worden aangepast. Ook D66 en Trilokaal zijn niet voor de motie van het CDA tenzij deze aangepast kan worden met de tijdelijke maatregelen van Ten Boden.