Cheques Luchtkussenfestival overhandigd

VOORHOUT, 9 juli 2018 – Twee goede doelen ontvingen vrijdagavond een cheque van de Stichting Luchtkussen Festival Voorhout. De opbrengst van het festival ging dit jaar naar St. Cecilia en Kinderboerderij De Klaprooshof. Ze ontvingen de cheques tijdens het Sing-a-Songwriter Zomeravondconcert van de Rotary op het Kerkplein in Voorhout.

Voorzitter Ruud Neuteboom van Stichting Luchtkussen Festival Voorhout mocht een tweetal cheuqes overhandigen. Als eerste kreeg Marcel Floor met enkele leden van St. Cecilia een bedrag overhandigd van € 4.000,= voorde aanschaf van nieuwe uniformen voor het jongerenorkest , alsmede voor een nieuwe tamboer Maitre stok. De tweede cheques ging naar mevr. Smit en dhr. Zagers, afgevaardigden van Kinderboerderij De Klaprooshof, als tegemoetkoming in de komende verbouwingskosten.

De uitreiking vond plaatst tijdens de 4e editie van het Singer-Songwriter Zomeravondconcert, georganiseerd door de Rotary, afd. Voorhout. Aankomend muzikaal talent kreeg vrijdagavond de gelegenheid gegeven zich te presenteren voor een geïnteresseerd publiek. Het spits werd afgebeten door Sydney Yeo met “Liedjes uit mijn dagboek”. Gevolgd door Lynn van Werkhoven, die jazzy en folk ballads ten gehore bracht. Daarna was het de beurt aan Roskop, ofwel “luisterliedjes en dansmelodietjes”. Inmiddels was het kerkplein volledig gevuld met publiek, dat na de WK Voetbal wedstrijd nog de moeite nam de laatste twee deelnemers te zien en horen. Dat waren de Voorhoutse broers Bastiaan en Tom van Ommen, studerend aan de Pop Academie te Utrecht. Het concert werd afgesloten door Koert Witteman, die in zijn eentje volk, pop, ballads en easy listening bracht.