Net binnen

College krijgt ondersteuning na twist over nieuwe Trilokaal wethouder

TEYLINGEN, 15 januari 2020 – Het college van burgemeester en wethouders krijgt extra ambtelijke ondersteuning omdat er nog geen nieuwe Trilokaal wethouder is. Reny Wietsma (CDA) vroeg woensdag te vergeefs om opheldering over het afwijzen van een Trilokaal wethouderskandidaat door coalitiepartijen VVD en D66. Foto: Voormalige wethouder Rob ten Boden en Trilokaal-fractievoorzitter Frans van Swieten

VVD en D66 hebben een nieuwe wethouderskandidaat van coalitiegenoot Trilokaal afgewezen. De door de lokale partij aangedragen kandidaat zou voor de andere coalitiepartijen “niet aanvaardbaar” zijn. Dit zegt Trilokaal-fractievoorzitter Frans van Swieten tegen Omroep Bo.

Wietsma probeerde woensdag in de commissievergadering te vergeefs een reactie van de partijen te krijgen. Burgemeester Carla Breuer zegt dat er snel extra bestuursondersteuning komt. Hoe snel er weer een derde wethouder komt, weet Breuer niet.

De gemeenteraad heeft 19 december afscheid genomen van Trilokaal-wethouder Rob ten Boden. Ten Boden kondigde in november zijn vertrek aan omdat dat zijn manier van werken niet altijd aansloot met hoe het er in het politieke speelveld aan toe gaat. Hij is van mening buiten de politiek meer te kunnen bereiken dan daar binnen en wil bovendien meer tijd gaan besteden met zijn vrouw.