Compost in ruil voor gft-afval

TEYLINGEN, 26 maart 2019 – Inwoners van de gemeente Teylingen kunnen komende zaterdag gratis vier zakken compost ophalen bij de gemeentewerf in Voorhout, Wethouder Rob ten Boden deelt om 10.00 uur de eerste zakken compost uit aan bezoekers. Met deze actie bedankt de gemeente inwoners voor hun ingeleverde groente-, fruit- en tuinafval (gft). Inwoners krijgen het ingezamelde afval nu terug in de vorm van compost. (Foto: Meerlanden)

De zakken worden verstrekt op vertoon van een legitimatiebewijs. Het aantal zakken is beperkt, waarbij geldt op is op. De gemeentewerf is te vinden aan de Nijverheidsweg 32, ingang naast de milieustraat.

Rondleidingen
Tijdens de compostdag organiseert het afvalinzamelingsbedrijf Meerlanden rondleidingen in de Groene Energiefabriek in Rijsenhout. Hier wordt 100% van het gft gerecycled tot zes nuttige producten. Inclusief een nieuw product dat vanaf dit jaar wordt toegepast in gifvrije onkruidbestrijding. Rondleiders laten geïnteresseerden in een half uur het hele proces van groenafval tot groene producten zien.

De rondleidingen vinden doorlopend plaats van 9.00 tot 14.00 uur bij Meerlanden aan de Aarbergerweg 41 in Rijsenhout en zijn geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. De toegang is gratis. Bezoekers kunnen parkeren op het terrein. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via de website van Meerlanden: www.meerlanden.nl/mijn-gemeente/compostdag.