Cultuur Verheft speelt ‘Vogels’ met drie jubilarissen

VOORHOUT, 14 november 2019 – Deze twee weken brengt toneelvereniging Cultuur Verheft uit Voorhout de komedie ‘Vogels’ op de planken in een uitverkocht Cheers! De jubilarissen Jan-Piet Does, Esther Kortekaas en Henriëtte Maasdijk (samen met Wendy van der Meij en Edward Maasdijk) gaan tot het uiterste in de wat ongemakkelijke doch komische situaties in het stuk van Haye van der Heyden. (Foto’s: Mariska de Graaff)

De kijker moet er wel ‘bij’ blijven, want de korte scenes verspringen steeds in tijd en van plaats, maar een verteller lijmt het weer logisch aan elkaar.

Vogels in een komedie over relaties. Het zal je maar gebeuren… Je man verlaat je na dertig jaar huwelijk voor een veel jonger exemplaar. Dan kan je natuurlijk in een hoekje gaan zitten mokken, maar uiteindelijk zal je jezelf toch bij elkaar moeten rapen om een nieuwe start te maken. En dus koop je een flatje. Maar laat dat appartement nou uitgerekend recht tegenover het liefdesnestje van je ex met zijn jonge blom liggen. Sterker nog, je kunt in feite zo bij elkaar naar binnen kijken. Dat kan natuurlijk niet zonder gevolgen blijven. Als in een achtbaan komen de verwikkelingen op gang en ze zijn niet meer te stoppen. Ook niet door een multi-inzetbare klusjesman of een ontredderde schoondochter. Het zorgt voor een komedie boordevol humor en onverwachte wendingen.

Regisseur Peter Kales heeft gekozen voor een filmachtig scenario, door gebruik te maken van spotlights en muziek. Een instabiel ogende opstapeling van stoelen symboliseert de net zo labiele relaties die de spelers uitbeelden.

Jubilea
Cultuur Verheft viert tijdens ‘Vogels’ totaal vijf jubilea: Peter Kales (40 jaar lid), Jan Piet Does (25 jaar lid), Esther Kortekaas (25 jaar lid), Koos Smit (25 jaar lid) en Henriëtte Maasdijk (25 jaar lid).