De Bokken laten het carnaval wel doorgaan

VOORHOUT, 22 september 2020 – Waar de carnavalsverenigingen in Noordwijk en Noordwijkerhout vorige week lieten weten dat carnaval 2021 niet doorgaat, laat de Voorhoutse carnavalsvereniging De Bokken juist weten dat het carnavalsfeest wel doorgaat. “Misschien wordt het anders dan je verwacht, maar we gaan carnaval vieren”, zegt Theo van Werkhoven, voorzitter van de carnavalsvereniging de Bokken. (Archieffoto: De Bokken)

Van Werkhoven ziet het ondanks de snel stijgende besmettingscijfers positief in: “Natuurlijk kunnen we dingen organiseren die passen binnen alle beperkingen van vandaag de dag. Het gaat er namelijk om dat we staan voor wat we altijd roepen; feest voor iedereen. Dus ja we gaan naar de mensen toe. Dat zal dan niet hossend in een overvolle zaal zijn en we kunnen ook geen opmars houden met meer dan zestig leden van de vereniging bij de Agnes, de BNS of bij het Kuipzwammen. Maar we gaan Voorhouters een lach bezorgen en het carnavalsgevoel overbrengen.”

Prinsenpaar
In Noordwijk en Noordwijkerhout wordt er ook geen prinsenpaar gekozen. Maar in Voorhout is de prinsverkiezing op zaterdag 14 november het eerste officiële moment van het carnavalsfeest. “We hebben namelijk een erg leuk, helemaal nieuw prinsenpaar gevonden dat juist dit bijzondere jaar als heersers van Bokkendorp carnaval wil vieren. Zij hebben daar leuke ideeën over. Daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee. We zijn een creatieve vereniging die altijd wel iets kan organiseren binnen de mogelijkheden die er zijn. Dus wordt de prinsverkiezing ook heel bijzonder. De details worden nu uitgewerkt, maar daar laten we snel iets over weten. Voor het prinsenpaar wordt het een ander jaar dan anders, geen feesten maar wel meer nevenactiviteiten. We hebben alleen besloten om dit jaar geen jeugdprinsenpaar te kiezen”, zo laat Van Werkhoven weten.

Fruitmandjes
Op 11 november gaan De Bokken langs langs bij Voorhouters die door het coronavirus of anderszins getroffen zijn. “Dat doen we op dezelfde manier waarop we ook al jaren bij mensen langsgaan, met een bloemetje een fruitmandje en wat extra aandacht. We roepen iedereen op om Voorhouters bij ons aan te melden die op een of andere manier slachtoffer van het virus waren en een opstekertje goed kunnen gebruiken. Dat hoeven geen oude mensen te zijn. Dat mogen ook jongeren zijn, of mensen die hun baan zijn kwijt geraakt. Gewoon mensen die het verdienen”, aldus de voorzitter. Iemand aanmelden kan door een mailtje te sturen naar info@cvdebokken.nl.

De Bokken organiseren elk jaar meer dan veertig activiteiten. “Die hele lijst hebben we kritisch bekeken en het bleek dat een aantal activiteiten met aanpassingen en protocollen door kunnen gaan. De optocht? Misschien wel ja, dat moeten we nog onderzoeken. Kindermiddag? Tja, dat kan natuurlijk niet op de manier waarop we het altijd deden. Maar het is nu aan de verschillende commissies om met een voorstel te komen over hoe hun activiteit georganiseerd kan worden waarbij we voldoen aan alle eisen en voorwaarden. Het carnaval wordt anders, maar wij denken in de mogelijkheden die er zijn. Daarom zeggen wij als Bokken ook: ‘het carnaval gaat door’”, zo stelt Van Werkhoven.

Advertentie