Digitale zwemles bij de Columbiaan

VOORHOUT, 8 juni 2020 – Bij zwemvereniging De Columbiaan uit Voorhout is afgelopen week de eerste digitale zwemles gegeven. Omdat de instructeur tot de risicogroep van corona behoort, zij mag voorlopig niet in het zwembad komen. Met een videoverbinding kon toch les gegeven worden.

Er was een fantastische samenwerking tussen de (volwassen) leerling in het water, de assistent aan de badrand en de lesgever thuis, gefaciliteerd met een video-belverbinding. De les kon succesvol gegeven worden. “Het fijne is dat je gewoon met elkaar kunt spreken, en instructie en correcties geven. De lesgever kan alles overzien en de assistent herhaalt indien nodig de instructies.” Na afloop werd al snel geconcludeerd dat deze manier van lesgeven voor herhaling vatbaar is.

Bijna alle zwemgroepen zijn inmiddels alweer in het water gedoken, maar voor de kwetsbare groepen is dit nog lastig. Deze zwemmers hebben de lesgever in het water echt nodig. De anderhalve meter afstand is lastig realiseerbaar bij de jongste A zwemmertjes. Dit geldt ook bij sommige deelnemers van de vrouwen-groep.

Advertentie