Een derde minder coronabesmettingen; één ziekenhuisopname in Teylingen

TEYLINGEN, 11 januari 2021 – Afgelopen week daalde het aantal coronabesmettingen in Teylingen met 33%: 98 personen werden positief getest (vorige week 146). De GGD Hollands Midden meldt zondag dat er één persoon is opgenomen in het ziekenhuis.

Vaccinatie zorgpersoneel
De GGD Hollands Midden begint op 15 januari met het vaccineren van zorgpersoneel. Dat is drie dagen eerder dan gepland. Het ministerie van VWS heeft de GGD namelijk gevraagd eerder te starten. Omdat alle voorbereidingen op tijd klaar zijn, lukt het eerder te beginnen.

Zorgmedewerkers die in aanmerking komen voor het vaccin ontvangen een uitnodiging via hun eigen werkgever. Met die uitnodigingsbrief kunnen zij een afspraak maken. Zij mogen zelf kiezen op welke van de 25 vaccinatielocaties zij zich laten vaccineren.

Op de dag van de afspraak gaat de zorgmedewerker naar de vaccinatielocatie. Voor zorgmedewerkers die met het openbaar vervoer komen zijn pendelbussen geregeld. De pendelbussen rijden iedere vijftien minuten vanaf Centraal Station Leiden naar Holiday Inn.

Het vaccineren duurt ongeveer een kwartier. In dit kwartier wordt de administratie afgehandeld, de prik gezet en wordt de gevaccineerde nog even in de gaten gehouden in een nazorgruimte. De GGD wil er namelijk zeker van zijn dat iedereen zich goed voelt voordat zij naar buiten gaan. Na ongeveer 21 dagen komt de zorgmedewerker terug voor de tweede vaccinatieprik.

Ziekenhuizen en huisartsen hebben afgelopen week ook voorrang gekregen in de vaccinatiestrategie. Zij worden niet door de GGD gevaccineerd. De ziekenhuizen en huisartsen verzorgen zelf de vaccinatie van hun eigen personeel.

Landelijk telefoonnummer voor vragen over vaccinatie
Er is een landelijk telefoonnummer geopend waar mensen terecht kunnen met vragen over het coronavaccin. Dat nummer is 0800-1351. Mensen met een kwetsbare gezondheid die vragen hebben over hun specifieke situatie in relatie tot het vaccin, kunnen contact opnemen met hun eigen huisarts.

 

Corona in Teylingen 15 maart 2020 – 10 januari 2021:

  • 2106 inwoners zijn positief getest
  • 28 ziekenhuisopnames
  • 9 inwoners overleden

Advertentie