Eerste trainingen op skeelerbaan Warmond

WARMOND, 6 mei 2020 – De Warmondse IJs- en Skeelerclub (WIJC) heeft haar eerste skeelertrainingen gegeven op de nieuwe skeelerbaan in de Veerpolder in Warmond. De skeelerbaan is afgelopen najaar aangelegd, maar door de coronamaatregelen laat de feestelijke opening nog op zich wachten. (Foto: Warmondse IJs- en Skeelerclub)

Het is niet de eerste vertraging voor de opening. Omwonenden in de aangrenzende Leidse Merenwijk voerden jarenlang (juridische) procedures tegen de komst van de skeelerbaan. Zij vrezen geluids- en lichtoverlast.

Nu trainingen voor jeugd gegeven mogen worden is de skeelerbaan voor de jongste leden in gebruik genomen. Maandagavond deden 29 enthousiaste jonge skeeleraars onder de 13 jaar mee aan de eerste training. Een dag later volgden een kleine 20 sporters van de 13 tot en met 18 jaar. De WIJC houdt bij de trainingen een speciaal buitensportprotocol aan om de trainingen in deze coronatijd zo goed en soepel mogelijk te laten verlopen. Dit protocol is door de club aan de gemeente Teylingen voorgelegd die hieraan ook haar goedkeuring heeft gegeven. In dit protocol wordt beschreven hoe contact tussen verschillende groepen en gezinnen zoveel mogelijk kan worden vermeden. Zo zal er gebruikt worden gemaakt van twee gescheiden parkeerplaatsen en twee gescheiden toegangspoorten. Trekken de jongsten de skeelers en bescherming thuis of bij de fiets of auto aan en blijven ouders van het terrein.

Proeflessen 
Op WIJC.nl kan nog ingeschreven worden voor trainingen op de splinternieuwe baan in de Veerpolder tegen de Leidse Merenwijk. Jongeren onder de 13 die de nieuwe skeelerbaan willen proberen en willen proeven aan het skeeleren kunnen gebruik maken van drie proeflessen. Aanmelden hiervoor kan per mail op tc@wijc.nl.

Voor de leden van 19 jaar en ouder die voorlopig nog niet in groepsverband kunnen trainen bij de WIJC heeft de Warmondse IJs- en Skeelerclub speciale thuistrainingsschema’s beschikbaar gesteld op WIJC.nl. Ook niet leden kunnen van deze schema’s gebruik maken om later als de trainingen ook voor volwassenen weer worden opgestart te kunnen aansluiten.