EHBO verenigingen krijgen Waarderingsprijs 2018

TEYLINGEN, 2 januari 2019 – De EHBO verenigingen Sassenheim en Voorhout kregen woensdagavond op de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie de Waarderingsprijs 2018 uitgereikt. Vertegenwoordigers van beide verenigingen ontvingen uit handen van burgemeester Carla Breuer de bijbehorende glazen sculptuur. (Foto, v.l.n.r.: Alie van der Ploeg, Yoeri Sanstra, Erika van Rooyen, burgemeester Breuer en Anne Zoet)

Volgens de burgemeester zijn de EHBO verenigingen de stille krachten in de Teylingse samenleving waar eerste hulp bij ongevallen nodig is. Om die op de juiste wijze te kunnen leveren, moeten ze niet alleen bij evenementen paraat zijn, maar ook hun kennis up to date houden en blijven oefenen. Dat gebeurt dan ook met grote regelmaat, door veel vrijwilligers. Het college vindt het daarom meer dan terecht dat zij in het zonnetje worden gezet en via deze prijs worden bedankt voor hun inzet in de afgelopen jaren.

Waarderingsprijs
De Waarderingsprijs wordt jaarlijks toegekend aan een bedrijf, instelling of persoon die op bijzondere wijze of door een origineel initiatief Teylingen op de kaart zet. De prijs bestaat uit een beeld van glas waarin een 3D lasergravure is gemaakt. Op het beeldje staat een bollenmand, als uiting van de bollencultuur die Teylingen bindt. Op de mand staan de wapens van de drie dorpen, daarboven zweeft het wapen van Teylingen.

In haar nieuwjaarstoespraak sprak de burgemeester over de traditionele goede voornemens aan het begin van een nieuw jaar. Ze somde verschillende goede voornemens op van betrokken Teylingers die zich inzetten voor de lokale samenleving. Maar ze gaf ook aan wat het goede voornemen van het college is: Samen met inwoners en bedrijven werken aan een duurzame gemeente.

Overlijden
Aan het begin van haar toespraak stond burgemeester Breuer stil bij het overlijden van Marc Witteman op kerstavond. Ze roemde de oud-waarnemend burgemeester van Warmond als zeer betrokken, integer, daadkrachtig en een goed bestuurder. Zijn toewijding in het ambt vormt volgens Breuer een voorbeeld. Witteman, burgemeester van de gemeente Stichtse Vecht, werd 57 jaar.