Expositie en textielmarkt in en rond Het Oude Raadhuis

WARMOND, 17 juni 2019 – Terwijl buiten de jaarlijkse textielmarkt bezig was werd zondagmiddag binnen in Het Oude Raadhuis een tentoonstelling geopend met textiele sculpturen en geschilderde landschappen. Op de markt was een breed aanbod te vinden van quilt-stoffen, (vilt)wol, garens, en vezels. Er werden demonstraties weven, spinnen, quilten, vilten en zijde schilderen gegeven. En wie inspiratie nodig had, kon dus zo even Het Oude Raadhuis binnen lopen. (Foto’s: Henk Keijzer)

Het werk van Marie-José Roosen paste prima bij de textielmarkt. Haar serie ontroerende sculpturen “strange matters” zijn ontstaan vanuit intuitie en bestaan voornamelijk uit wol en oude huiden, gecombineerd andere vindsels. Haar inspiratie: “fear makes the world go round”.

Daarnaast is er ook werk van Mieneke Hofman te zien. Zij exposeert geschilderde landschappen waarbij ze zich laat inspireren door het kleurenspel en schildert in de traditie van het impressionisme en expressionisme met uitstapjes naar het semi-abstracte.

Het Oude Raadhuis is op woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 15 tot 17 uur, op zaterdag van 11 tot 17 uur en op zondag van 13 tot 17 uur.