De Teyding forum

Nieuws => Reacties op het nieuws => Topic gestart door: Inwoner Voorhout op 05 Juni 2012, 18:28:53Titel: VVN tegen bouwroute door Componistenwijk
Bericht door: Inwoner Voorhout op 05 Juni 2012, 18:28:53
Tjonge, het mobiele toilet is al geplaatst op de Mozartlaan / Offenbachpad. Het besluit moet nog genomen worden, maar deze is maar alvast neergezet. Geeft je het gevoel dat de gemeente al lang besloten heeft wat de bouwroute wordt en haar burgers niet serieus neemt en als kleine kinderen behandelt. Wat denkt die politiek wel niet in deze gemeente?


Titel: Re: VVN tegen bouwroute door Componistenwijk
Bericht door: Johan op 05 Juni 2012, 21:41:22

Denk dat ze alle vertrouwen hebben dat de gekozen route zorgvuldig is gekozen.
Heb het volledige dossier gezien en ben het volledig met de gemeente eens.

Misschien is het vinden van een woelmuis nog een optie om het tegen te houden.Titel: Re: VVN tegen bouwroute door Componistenwijk
Bericht door: Inwoner Voorhout op 05 Juni 2012, 21:48:28
@ Johan

Vertel eens, wat maakt jou zo overtuigd voorstander van de route die de gemeente zou hebben gekozen?

O, en leg eens uit wat je bedoelt met woelmuis?


Titel: Re: VVN tegen bouwroute door Componistenwijk
Bericht door: Johan op 05 Juni 2012, 23:14:55

Waarom ik overtuigd ben, allereerst door de metingen die zijn uitgevoerd en de verwachte bedrijfsdrukte. (kleinschalig project)
Daarnaast is het grootste deel van de componistenlaan een rijbaan alleen voor auto's met een paralelweg ernaast voor de fietsers. Het laatste stuk is ongelukkig echter die zit in alle varianten.

Huizen bouwen op een lokatie waar al bebouwing is blijft altijd lastig. Vooral door de "not in my backyard" mentaliteit. En dat is momenteel mijn inziens het grootste struikelblok. Daarom de woelmuis optie, als op het te bebouwen veld een zeldzaam dier wordt gevonden ligt de bouw voorlopig stil.
Titel: Re: VVN tegen bouwroute door Componistenwijk
Bericht door: Ko Rupsie op 06 Juni 2012, 02:33:02
..Vooral door de "not in my backyard" mentaliteit... Daar weet
Inwoner Voorhout alles van. Alhoewel "frontyard" een beter benaming is indit geval.


Titel: Re: VVN tegen bouwroute door Componistenwijk
Bericht door: peugeot op 06 Juni 2012, 07:53:39
woelmuis.... hoe kom je er op.


Titel: Re: VVN tegen bouwroute door Componistenwijk
Bericht door: Inwoner Voorhout op 06 Juni 2012, 08:21:18
@ Ko Rupsie,

Jij hebt geen idee wie ik ben, dus kan je je even normaal gedragen? Je wordt behandelt zoals je een ander behandelt. Bemoei je er anders gewoon niet mee. Respect!

@ Johan,

Ik heb 2 vraagjes:
1. Maar wat vind je er nu van dat de gemeente al actie uit zet met het plaatsen van dat toilet terwijl ze pas op 12 juni dat besluit gaan nemen? Ongeacht welke route er beter geschikt zou zijn, dat rijmt toch niet?
2. Wanneer beide routes evenveel gebruikt zouden worden, welke route heeft dan je voorkeur en waarom?

Woelmuis moesten we maar niet doen...


Titel: Re: VVN tegen bouwroute door Componistenwijk
Bericht door: Robm op 06 Juni 2012, 09:37:44
Ieder weldenkend en objectief persoon (wat VVN ook is) zal zeggen dat de bouwroute via de Jac v. Beieren weg vele malen beter, veiliger en korter is.

@ Johan: Van welke datum is dit rapport van de gemeente? Is hier rekening gehouden met het feit dat de Jac. nu afgesloten is van doorgaand verkeer?
En als je inwoner van Voorhout bent zul je misschien ook de route eens in het echt bekeken hebben en erachter zijn gekomen dat, de route die de gemeente wil, het bouwverkeer door een smalle straat moet met auto's vlak aan de straat wat de route onoverzichtelijk maakt (denk aan kinderen die daar spelen en zo de weg op kunnen springen.

De gemeente moet zich eens flexibel opstellen en soms moet je weleens toegeven dat je het mis hebt.


Titel: Re: VVN tegen bouwroute door Componistenwijk
Bericht door: Ko Rupsie op 06 Juni 2012, 16:46:09
@Inwoner Voorhout: Ga me nu niet vertellen dat je niet aan de Jac. woont want dat woon je wel! Dat is dan ook de enige reden waarom je zo furieus reageerd. En je kan nu wel hoog van de kerk blazen, maar daarmee zet je je zelf in de hoek. Het zou je sieren wanneer je het algemeen belang -in dit geval de veiligheid- laat profileren boven jouw eigen egoistische denken. Kijk eens over je schaduw heen zeggen ze dan in de politiek. Misschien kan je er wat mee.

@Robm: VVN staat voor Veilig Verkeer Nederland. Een onhafhankelijk en niet commercieel autoriteit op het gebied van verkeersveiligheid.


Titel: Re: VVN tegen bouwroute door Componistenwijk
Bericht door: Inwoner Voorhout op 06 Juni 2012, 17:16:08
Beste Ko,

Lees ajb even iets zorgvuldiger.

Ik heb het over een mobiel toilet aan de Mozartlaan en Offenbachpad. Daar ga ik me echt niet druk over maken als ik aan de Jac. van Beierenweg woon.

En ook Robm stelt duidelijk dat hij zich schaart achter de conclusie van VVN.

Stuur je zo een leuke reactie  :)?


Titel: Re: VVN tegen bouwroute door Componistenwijk
Bericht door: Johan op 06 Juni 2012, 23:40:44

@Robm, het rapport was idd na de afsluiting. Ofwel na de inrichting als 30km zone en de fietsers op de rijbaan van twee kanten.
Daarnaast moet de gevreesde rotonde bij kruising Jac, schoutenlaan, componistenlaan, zowieso worden genomen.
De hele mozartlaan is veilig door gescheiden rijbanen voor voetgangers, fietsers en automobilisten.
Alleen het laatste stuk is lelijk en idd gaat dat door een smalle straat. Die straat is echter korter dan het stuk Jac van Beierenweg waarbij de Jac, volgens de metingen een hogere freuentie aan verkeer heeft.

@ Inwoner Voorhout, welk risico loopt de gemeente nu, dat ze een toilethokje moeten verplaatsen? Dat is toch een non issue. Waarschijnlijk was die even over uit de pool en alvast daar neergezet.

Btw woon absoluut niet in de buurt van de bouwplannen, dus of makkelijk praten of objectief :D
Maar toen mijn huis werd gebouwd hebben we een jaar gewacht op een milieueffect rapportage. Daar komt dus de woelmuis vandaan :)Titel: Re: VVN tegen bouwroute door Componistenwijk
Bericht door: Ko Rupsie op 08 Juni 2012, 00:43:46
@Johan woelmuis: Er van uitgaande dat het meeste bouwverkeer via de Schoutenlaan zal komen aanrijden wordt de rotonde slechts 1/4 genomen wanneer de Jac. als aanvoerroute wordt gebruikt. Wanneer de Comp.laan wordt gebruikt zal de rotonde 1/2 worden genomen. Dat betekend 2 x kruisen. Dubbel zoveel gevaar op de rotonde voor de fietsers dus.


Titel: Re: VVN tegen bouwroute door Componistenwijk
Bericht door: peugeot op 08 Juni 2012, 07:24:05
Even terug naar het echte topic: of het nu linksom, rechtsom, onderdoor of bovenlangs gaat; er moet geplast en/of gepoept worden, dat het toilet er dan staat is een waardevolle aanvulling. Altijd beter dan 'ze' aanbellen of....

Geldt ook voor de bouwroute, ergens gaat het plaatsvinden, maar de vraag is hoe ga je ermee om.
Lekker moeilijk doen en het geheel laten rekken of initiatief nemen en samenwerken naar een goede oplossing bv.


Titel: Re: VVN tegen bouwroute door Componistenwijk
Bericht door: Inwoner Voorhout op 08 Juni 2012, 14:29:55
@ Ko; ik ben het helemaal eens met jouw opmerking over het verkeer op de rotonde.

@ Johan; de hogere verkeersintensiteit is niet aangetoond omdat men op het Offenbachpad het langzaam verkeer niet gemeten heeft. Iedereen roept nu wel dat de Jacoba drukker is, maar dat staat dus op geen enkele manier vast. Daarnaast kan je fietsers net zo goed (beter?) laten omrijden, die doen dat een stuk sneller dan voetgangers (en m.n. kinderen). Stel nu dat de belasting (en die kan je dus beinvloeden door omlopen of omfietsen) gelijk is voor beide routes, dan kies je toch altijd de kortste, de minste bochten en de minste doorkruisingen? En de keuze wordt gemeten vanaf de rotonde bij de Jacoba en de Componistenlaan, niet pas bij het inrijden van de Mozartlaan. Mag een wijk (en met name de kids) dan ontzien worden wanneer de route hun 'uitgang uit de wijk' blokkeert?

@ Peugeot; over het toilet, het gaat niet over jouw opmerking, het gaat erom dat er nog geen besluit is maar wel alvast een WC staat. En moeilijk doe je wanneer je een overbodig lange route neemt met extra risico's, zie conclusie VVN. Het initiatief uit onze wijk is denk ik wel aangetoond door Wakker Teylingen  :)


Titel: Re: VVN tegen bouwroute door Componistenwijk
Bericht door: Inwoner teylingen op 08 Juni 2012, 18:29:04
Mysterie van de rotonde. Kan iemand mij vertellen wat bij de rotonde het verschil is tussen de ene of andere route? Het is een rotonde dus bij beide routes gelijk.  Twee keer doorkruisen, heen en terugweg maakt vier keer bij beide routes. Het blijft een rotonde. 1/4 plus 3/4 is 1 en 1/2 plus 1/2 is ook 1... Voor een vrachtwagen chauffeur is het alleen overzichtelijker om rechtdoor te kunnen rijden....


Titel: Re: VVN tegen bouwroute door Componistenwijk
Bericht door: Ko Rupsie op 09 Juni 2012, 11:09:34
Ik zal proberen uit te leggen. Het grootste gevaar op de Jac-route(laten we het zo maar even noemen)zijn de fietsers, en dan met name die op de rotonde. Het bouwverkeer zal niet door het dorp komen aanrijden maar via de Schoutenweg. De fietsers, en dan vooral scholieren, komen wel uit het dorp(richting Lisse)of vanaf de andere kant gaan ze richting dorp.(KTS) Wanneer je de rotonde oprijdt vanaf de Schoutenlaan zie je die tegemoet komende fietsers heel goed, en als je de rotonde afgaat gaan de fietsers(richting Lisse)met het verkeer mee. Die kruis je dan niet meer, dus dat is redelijk veilg. Wanneer het bouwverkeer de rotonde oversteekt voor de Compo-route)dan komen de fietsers richting KTS van rechts. Buiten het feit dat die fietsers op dat moment voorrang hebben op de rotonde zie je ze echt heel moeilijk. Dat is veel riscovoller. Let op: Ik heb het over bouwverkeer, niet je eigen personenauto! Blijft nog even de insteek van de Jac. naar het bouwterrein. Ook hier komen de fietsers je tegemoet dus die zijn goed te zien. Nu praten we alleennog maar over de rotonde. Als je kijkt welke gevaren nog achter de rotonde schuilen: 2 voetgangeroversteekplaatsen(vroeger heette dat gewoon zebra), de zeer drukke in en uitrit naar het station, de diverse kruisingen met andere straten en een nog eens een wandelpad. De keuze is zo moeilijk niet. Het klinkt misschien wel simpel maar in mijn optiek is het ook heel simpel. Voor wie het nu nog niet snapt wil ik best een keer een afspraak maken , misschien in groepsverband, om eea te visualiseren. Aan de andere kant, we moeten met zn allen wel rationeel blijven denken en niet proberen het wiel opnieuw uit te vinden. Maar nu ga ik eerst op vakantie. Laat je gedachten er eens over gaan, tot over een week of 2/3.


Titel: Re: VVN tegen bouwroute door Componistenwijk
Bericht door: Broin op 17 Juni 2012, 08:53:31
Wat mij opvalt in alle reacties is, dat iedereen voorbij gaat aan het raport van de verkeers politie die adviceert om via de Jac route te rijden
maar daar gaat de gem bij monde van de heer stuurman voorbij.
de Gem gaat, bij monde van de heer Stuurman, voor de zoveelste keer weer eens op de stoel zitten van de deskundige

En heeft iemand van de bovenstaande reacties ervaring met het besturen van een vrachtwagen
in de meeste gevallen staan de meeste stuurlui aan wal zoals het spreekwoord luidt.

Ik ben zelf een vrachtwagenchauffeur dus heb wel de nodige ervaring hoe er over een rondtonde gereden wordt

En voor de milieu mensen onder ons wat denkt u van de schade die de vrachtwagens gaan veroorzaken aan de bomen die aan de componistenlaan staan?


Titel: Re: VVN tegen bouwroute door Componistenwijk
Bericht door: Rasaan op 05 Juli 2012, 17:52:46
ik ben eruit.
we gaan een boa inzetten ( bijzonder oplettende a o w - er)
dat is een leuke baan voor een gepensioneerd iemand die toch nog
wat bij wil en kan verdienen.
en in de kou zal het niet nodig zijn, want we kennen nog steeds vorstverlet.
misschien wel een duo-boa of een trio-boa.
hoe meer zielen hoe meer vreugd, eh veilgheid.


Titel: Re: VVN tegen bouwroute door Componistenwijk
Bericht door: Ko Rupsie op 05 Juli 2012, 19:59:24
@Rasaan; Als je nou niets zinnigs te melden hebt doe je die boa(constrictor)maar om je nek.


Titel: Re: VVN tegen bouwroute door Componistenwijk
Bericht door: maartjeroertstaartje op 05 Juli 2012, 20:35:54
Inderdaad kap eens over die boa's


Titel: Re: VVN tegen bouwroute door Componistenwijk
Bericht door: Robm op 06 Juli 2012, 09:49:39
Ik ben zelf een vrachtwagenchauffeur dus heb wel de nodige ervaring hoe er over een rondtonde gereden wordt

En voor de milieu mensen onder ons wat denkt u van de schade die de vrachtwagens gaan veroorzaken aan de bomen die aan de componistenlaan staan?

Met bovenstaande eens en om nog maar weer eens verder te klagen....
Jac.v.Beieren weg is asfalt. Vanaf de componistenlaan de wijk in zijn klinkertjes. Wegen zijn na de eerste dag al kapot gereden.


Titel: Re: VVN tegen bouwroute door Componistenwijk
Bericht door: Rasaan op 06 Juli 2012, 11:03:13
In dit geval was ik eigenlijk wel serieus.
Jarn geleden toen de wijk achter de julianalaan werd gebouwd, reed er ook een soort van opzichter rond,
met het doel de veiligheid te waarborgen en eventuele diefstal te voorkomen.
Waarom zouden er dan ook niet mensen ingezet kunnen worden om de veiligheid van de buurtbewoners
(lees kinderen) te bewaken.
Misschien is boa een verkeerd gevallen uitdrukking, maar de bedoeling had een serieuze achtergrond.
Overigens, met 2 vrachtwagens per dag, gaan we het niet halen, momenteel tel ik er bijna  per uur.


Titel: Re: VVN tegen bouwroute door Componistenwijk
Bericht door: Ko Rupsie op 08 Juli 2012, 21:07:07
Afgelopen vrijdagmiddag even langs de bouwplaats gelopen. Er staan inderdaad 2 veiligheidsmensen langs de weg, en die zijn hard nodig ook. Mens, wat een gevaarlijke sitiuatie wordt er gecreerd op deze manier. Tussen het kinderspeeltuintje en de bouwplaats zit nauwelijk 2 meter. En DAAR staan die veiligheidsmensen dus niet! Onbegrijpeloos. En dan hoor ik even later het reclamespotje op de radio over 30 km/p.uur in de woonwijken "en dan gebeurt er iet met uw kind" en dan zegt u "sorry hoor maar de gemeent kon niet meewerken aan een veiliger verkeersplan" Gaan we die kant op meneer de wethouder?? Gatver, ik moet er even niet aan denken dat een kind hier slachtoffer van wordt.


Titel: Re: VVN tegen bouwroute door Componistenwijk
Bericht door: wilhelm op 10 Juli 2012, 17:34:35
wat denken jullie van de automobilisten die daar gaan rijden gaan die daar ook 30 km rijden of gaan ze hard naar huis om op tijd thuis te zijn voor het eten? een beetje eigenverantwoording mag ook van de mensen verwacht worden en leer je kinderen alvast dat er een gevaarlijke situatie is daar zo leren de kinderen alvast van het verkeer.