De Teyding forum

Nieuws => Reacties op het nieuws => Topic gestart door: Jegmo op 29 November 2013, 14:55:36Titel: Glasvezel
Bericht door: Jegmo op 29 November 2013, 14:55:36
In de zomer van 2013 is het startsein gegeven voor Glasvezel in Teylingen. Hiervoor zou er in oktober een campagne komen omdat 30% van de bevolking dit moet willen. Heb ik deze campagne gemist ? of moet deze nog komen ??


Titel: Re: Glasvezel
Bericht door: JvB op 30 November 2013, 12:01:11
Beste Jegmo,

De campagne is verplaatst naar het eerste kwartaal van 2014.

Er is van TriNed wel al een introductie aanbieding. Mede hierdoor wordt gekeken of 30% van de bevolking interesse heeft.

Hier staat een flyer van TriNed: https://www.facebook.com/jjcomputerservice (https://www.facebook.com/jjcomputerservice)


Titel: Re: Glasvezel
Bericht door: De Teylinger op 01 December 2013, 21:37:26
Volgens Reggefiber, dat het glasvezelnetwerk in Teylingen moet gaan aanleggen, zal over enige tijd gestart worden met een reclamecampagne. Dat is wat later dan de bedoeling was, omdat Reggefiber de werkzaamheden voor de aanleg van glasvezel in het hele land heeft aangepast. Er zal dan keuze zijn uit een tiental providers, zodat het prematuur is om zich nu al vast te leggen op één bepaalde provider. Beter is het om even te wachten totdat Reggefiber laat weten wanneer men met de werving begint, en welke providers allemaal hun diensten gaan aanbieden op het glasvezelnet in Teylingen. Dat zal men t.z.t. bekend maken in onze krant De Teylinger. Als 30 procent van de huishoudens in Teylingen een aansluiting wil, zal het glasvezelnet ook daadwerkelijk worden aangelegd.

Redactie nieuwsblad De Teylinger.  


Titel: Re: Glasvezel
Bericht door: Beheerder De Teyding op 03 December 2013, 23:20:46
We hebben onlangs contact met Reggefiber gehad over het uitblijven van de campagne. Omdat volgens de oorspronkelijke planning het hoogtepunt van de wervingscampagne precies tijdens de feestdagen zou vallen, heeft men besloten de campagne over de jaarwisseling te tillen. Iets wat men van tevoren natuurlijk ook had kunnen bedenken. In januari zal de campagne wel zichtbaar worden in de lokale media.

Redactie De Teyding


Titel: Re: Glasvezel
Bericht door: peugeot op 04 December 2013, 15:32:20
Als het glasvezelnetwerk inclusief aanleg tot aan huis is dan is het pas interessant om mee te doen. Een glasvezelnetwerk tot aan de knooppunt (wijkcentrale) en dan verder over de coax is geen verbetering. Ben benieuwd waar ze mee gaan komen.


Titel: Re: Glasvezel
Bericht door: De Teylinger op 04 December 2013, 18:06:42
Reggefiber legt glasvezel aan tot in huis. Ziggo heeft glasvezel tot in de wijkkasten, en coaxkabel van de wijkkasten tot in huis. Qua internetsnelheid en mogelijkheden is er voor de consument echter geen verschil te merken.

Redactie nieuwsblad De Teylinger.


Titel: Re: Glasvezel
Bericht door: De Teylinger op 05 December 2013, 10:43:24
Reggefiber heeft bekend gemaakt dat ze er in Katwijk niet in zijn geslaagd om de benodigde 30 procent aansluitingen te halen. Dat betekent dat er voorlopig geen glasvezelnetwerk wordt aangelegd in deze plaats. Alleen de nieuw te bouwen wijken krijgen straks glasvezel.

Redactie nieuwsblad De Teylinger.


Titel: Re: Glasvezel
Bericht door: Jegmo op 05 December 2013, 15:18:47
Ik denk dat het behalen van de benodigde 30% heel erg zal afhangen van de media-aandacht die de campagne zal/kan krijgen. Persoonlijk zit ik heel erg op het glasvezel te wachten. Het internet van KPN is nu hier super langzaam en elke verbetering is zeer welkom.


Titel: Re: Glasvezel
Bericht door: De Teylinger op 05 December 2013, 19:18:50
Reggefiber en een aantal providers gaat in het nieuwe jaar de inwoners van de gemeente Teylingen benaderen om een aansluiting te nemen op het nieuw aan te leggen glasvezelnetwerk. Dat gebeurt via advertenties in onze krant De Teylinger en via huis-aan-huisreclame.

Redactie nieuwsblad De Teylinger.


Titel: Re: Glasvezel
Bericht door: George op 05 December 2013, 20:35:25
Glasvezel word zeker iets om te nemen denk ik. Sneller en meer mogelijkheden met glasvezel.
Een nieuwbouwwijk in Neunen bijvoorbeeld is helemaal voorzien van glasvezel.

KPN.
KPN is eigenlijk de grootste telecomaanbieder, en hebben dus veel koper en zo in de grond liggen. En zouden dus ( met een kleine aanpassing in de kabelverdelers) in staat moeten zijn om snel internet te leveren, maar woon je te ver van een telefooncentrale af, kan je dit vergeten, maar je betaald wel voor de volledige (snelle) internet verbinding.
Ziggo wel.
Zou het dan straks wel sneller kunnen met glas bij KPN??  Je moet toch je signaal versterken.
Dus wat KPN niet kan waarmaken ( heden) zouden dat de nieuwe ( voor mij onbekende) aanbieders van straks, dit wel kunnen?? 

We wachten af...
Groeten George


Titel: Re: Glasvezel
Bericht door: De Teylinger op 18 December 2013, 10:50:07
Reggefiber heeft bekendgemaakt dat het benodigde percentage van 30 procent aansluitingen niet is gehaald in Noordwijk. Dat betekent dat voorlopig geen glasvezelnetwerk zal worden aangelegd in deze gemeente. Wel blijft men op verzoek van de gemeente nog proberen om het percentage toch te verhogen.

Eerder werd al afgezien van de aanleg van glasvezel in Katwijk.

In het nieuwe jaar zal Reggefiber proberen om abonnees te werven voor glasvezel in de gemeente Teylingen.

Redactie nieuwsblad De Teylinger.


Titel: Re: Glasvezel
Bericht door: ckoster op 11 Januari 2014, 18:51:43
Als groot voorstander van glasvezel in Teylingen ben ik heel benieuwd wanneer de campagne van ReggeViber echt van start gaat.
Ik zal in elk geval "ja" zeggen en een aansluiting in huis willen.


Titel: Re: Glasvezel
Bericht door: Jegmo op 19 Januari 2014, 13:18:41
De politiek in Teylingen moet eens gaan informeren bij de buren in Katwijk en Noordwijk. Daar loopt een onderzoek om samen te werken met het aanleggen van het glasvezel. Misschien kan Teylingen aansluiten bij deze samenwerking ?


Titel: Re: Glasvezel
Bericht door: De Teylinger op 19 Januari 2014, 14:07:50
Wij hebben vernomen dat er al contact hierover is tussen Teylingen, Noordwijk en Katwijk.

Redactie nieuwsblad De Teylinger.


Titel: Geen glasvezel in Teylingen
Bericht door: De Teylinger op 04 Februari 2014, 17:31:03
Meer over de (voorlopig uitgestelde) aanleg van een glasvezelnetwerk in de gemeente Teylingen in De Teylinger van woensdag 5 februari.

Overigens heeft KPN, het moederbedrijf van Reggefiber, vandaag bekend gemaakt dat de landelijke uitrol van glasvezel zal worden aangepast (lees: vertraagd). Eerdere plannen worden opnieuw bekeken, en nieuwe plannen gaan voor een groot deel voorlopig de ijskast in.


Titel: Re: Glasvezel
Bericht door: DickSas op 19 Maart 2014, 22:38:34
Ik vind het een zielige ontwikkeling. Ik betaal voor 20Mb/s over koperdraad van de KPN en krijg 500KB/s. Let op de grote B en de kleine b! Daar zit de truuk in... Je wordt belazerd...
Even samenvatten: 1B=8b. 20Mb is dus 1MB afgerond. Aan het eind van een koperdraad haal je misschien 500kB/s=0,5MB/s. Ik betaal dus 10 keer te veel...
Alsjeblieft: glaskabel!!!! En niet van KPN, want die proberen al hun verlies van koperdraad door ons te laten betalen. Ik betaal nu nog steeds €30 per maand voor het genot van een koperdraad met een gegarandeerde storing van minder dan 1 uur in de 10 jaar. Het is een verzekeringspremie voor het inbraakalarm, maar te duur voor gebruik van Internet...
   
 


Titel: Re: Glasvezel
Bericht door: sjowhan op 21 Maart 2014, 11:23:10
Het hele problem van (a)/(v)dsl is dat het afhankelijk is van de koperdraad, en de afstand naar de centrale.
Ik heb in de flat waar ik woon, nooit meer dan 14MBit gehaald, wat door de afstand, en de bouw van de flat veroorzaakt werd.
Daardoor overgestapt op Ziggo, tot op heden wat perfect werkt (60MBit wat in de praktijk tegen de 7mB/s aan loopt) tegen een schappelijke prijs.

Ik had mij erop verheugd dat er (eindelijk) glasvezel zou komen, maar begrijp ook het standpunt van Reggefiber/KPN dat zij op dit moment geen heil zien in een aanleg danwel een champagne omdat er in omringende gemeenten weinig tot geen interesse is getoond.
Het is wel een kostenplaatje wat op een of andere manier (deels) terugverdiend moet worden in de toekomst.

Ik hoop alsnog dat Reggefiber het gaat proberen in de gemeente, dan zal ik mij zeker (vrijblijvend) inschrijven voor een aanleg.


Titel: Re: Glasvezel
Bericht door: Jegmo op 15 Januari 2015, 18:36:05
Ik zie de laatste weken graafwerkzaamheden op de fietspaden rondom Voorhout. Is dit de komst van het lang verwachte glasvezelnetwerk ??? Gaan wij het nog meemaken dat de internetsnelheid omhoog kan in Oosthout ??


Titel: Re: Glasvezel
Bericht door: De Teylinger op 16 Januari 2015, 09:53:44
De graafwerkzaamheden zijn niet voor glasvezel. Waarschijnlijk in de loop van dit jaar zal duidelijk worden of de aanleg van glasvezel in de gemeente Teylingen door zal gaan.

Houd onze krant in de gaten!

Piet van der Vooren,
redacteur De Teylinger.


Titel: Re: Glasvezel
Bericht door: sjowhan op 16 Februari 2015, 16:43:13
Medio loop van dit jaar.
Gezien de bezuinigingen zal het niet door gaan, enkel juich ik het van harte toe daar UPC/Ziggo nu eigenlijk de enige concurrent zijn van het internet via de koperdraad ;D


Titel: Re: Glasvezel
Bericht door: De Teylinger op 08 Maart 2015, 16:37:32
Houd De Teylinger van woensdag 18 maart in de gaten. Nieuws van Reggefiber over de aanleg van glasvezel.


Titel: Re: Glasvezel
Bericht door: sjowhan op 22 Maart 2015, 14:35:20
Niet veel meer dan een promotie verdeeld over 2 pagina's, en de vraag of er geregistreerd kan worden op http://www.eindelijkglasvezel.nl (http://www.eindelijkglasvezel.nl)
Had verwacht dat er een artikel in de krant was over dat de gemeente en reggefiber het contract getekend hebben, hoe en wat etc.

Dit is meer een kluitje-in-het-riet sturen wat mij betreft.Titel: Re: Glasvezel
Bericht door: Gemeente Teylingen op 24 Maart 2015, 15:13:55
Vanaf 7 april  start Reggefiber met de werkzaamheden voor de aanleg van glasvezel in Sassenheim. De huishoudens die glasvezel krijgen ontvangen volgende week informatie. Meer informatie vindt u op www.eindelijkglasvezel.nl/sassenheim. Daarnaast staat er woensdag 25 maart ook een korte tekst over glasvezel in de Gemeenteberichten in De Teylinger.


Titel: Re: Glasvezel
Bericht door: De Teylinger op 31 Maart 2015, 13:03:54
Morgen in nieuwsblad De Teylinger belangrijk nieuws over de aanleg van glasvezel in de gemeente Teylingen.


Titel: Re: Glasvezel
Bericht door: Dennis op 22 April 2015, 21:28:03
Beste inwoners van Teylingen,

Ik vraag me af hoe uw ervaringen tot nu toe zijn met reggefiber? En of er wel intersse is in glasvezel. Ik heb nu een TV met aansluiting met HD kwaliteit en supersnel internet, waarom zou ik glasvezel willen. Ik krijg nu al allerlei post over iets waar ik niet op zit te wachten. Vandaag ook nog eens een zeer arrogante medewerker van reggefiber over de vloer gehad die al begon te zeuren waarom we geen interesse hadden, kortom ik ben het nu al zat. Tevens lees ik op forums ook dat het allemaal toch echt niet zo spectaculair is dat glasvezel.


Titel: Re: Glasvezel
Bericht door: Nicole op 27 Juni 2015, 07:43:22
In onze oude gemeente hadden we glasvezel. Dit werkte echt geweldig.
je kunt kiezen uit verschillende aanbieders en dat verbetert de kwaliteit van de aanbieder. Ziggo loopt bij ons vaak vast, televisie stoort internet is enorm traag. Het is echt 6 stappen terug.
Wij willen graag glasvezel om weer over te kunnen stappen naar betrouwbaar internet en een andere leverancier