Naar de homepage van De Teyding
24 Februari 2018, 18:35:15 *
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Nieuws: De registratie voor nieuwe leden is aangepast met een controlevraag om spam te voorkomen.
 
  Startpagina Help Zoek Inloggen Registreren  
  Laat berichten zien
Pagina's: [1]
1  Teylingen / Verkeer / Re: Geluidsoverlast A44 Voorhout Gepost op: 02 September 2016, 22:00:23
Er is niet veel commentaar geweest... Het zal dus wel meevallen! Ik woon in Sassenheim op 300 meter van de A44 sinds 1981 en heb de weg wel eens gehoord bij zuidenwind, als ik in de tuin zit. De treinen maken meer lawaai! Maar ik slaap met de ramen open... En slaap!
2  Nieuws / Reacties op het nieuws / Re: Glasvezel Gepost op: 19 Maart 2014, 22:38:34
Ik vind het een zielige ontwikkeling. Ik betaal voor 20Mb/s over koperdraad van de KPN en krijg 500KB/s. Let op de grote B en de kleine b! Daar zit de truuk in... Je wordt belazerd...
Even samenvatten: 1B=8b. 20Mb is dus 1MB afgerond. Aan het eind van een koperdraad haal je misschien 500kB/s=0,5MB/s. Ik betaal dus 10 keer te veel...
Alsjeblieft: glaskabel!!!! En niet van KPN, want die proberen al hun verlies van koperdraad door ons te laten betalen. Ik betaal nu nog steeds €30 per maand voor het genot van een koperdraad met een gegarandeerde storing van minder dan 1 uur in de 10 jaar. Het is een verzekeringspremie voor het inbraakalarm, maar te duur voor gebruik van Internet...
   
 
3  Teylingen / Politiek / Re: Vuurwerkopslag op de Industriekade Gepost op: 05 September 2011, 23:25:16
Aangezien we in een Sorry-cultuur leven:

Mijn oprechte excuses, meneer Stuurman, voor mijn onterechte opmerkingen inzake uw beleid van de Vuurwerk-opslag-winkel aan de Industriekade!

Want reeds in mei 2011  stond er een mededeling in de Teylinger tussen de Gemeente-berichten, dat er een voornemen was tot het vestigen van zo'n inrichting.

Toen had ik de aanvraag tot vergunning al kunnen opvragen. Dat heb ik niet gedaan, omdat de opslag van 10 ton consumenten-vuurwerk -rotjes en zo- geen indruk op mij -als deskundige- maakte.

Waarom anderen, die niet over mijn kennis en ervaring beschikken, toen niet bij B&W of de drempel stormden, is mij dus duidelijk: men leest niet.

Enige ruimere voorlichting toentertijd in redactionele kolommen van de Teylinger was wellicht handiger geweest.
Nu zitten we met meer dan 40 "verontruste burgers" in de Kagertuinen en omgeving, die de krant niet hebben gelezen.

Dus meneer Stuurman, alle onaardige uitspraken, die ik in uw richting heb geuit, neem ik hierbij dus terug!

Dick Stomp

 

 
4  Teylingen / Politiek / Re: Vuurwerkopslag op de Industriekade Gepost op: 03 September 2011, 12:06:08
Een nieuw Vuurwerk-Depot in Sassenheim
=============================

Als bij donderslag zijn wij in Sassenheim verrast met een nieuw Vuurwerk-depot in Sassenheim!

Een meneer leidde een "hoor-avond" in en we vroegen ons af wie hij was, want hij woont hier niet...
Bij navraag bleek het Wethouder Stuurman (D66) te zijn, niet woonachtig in onze gemeente dus (om economische redenen), maar dat gedogen we een tijdje (sic). Hij heeft dat Vuurwerk-depot de gemeente binnengehaald en zich daarbij aan alle regels gehouden oftewel bekokstoofd dat het kon.

Als troost worden wij als buren van dat Plof-centrum in deze voorlichtings-avond "gehoord".

De wethouders neuzelde als ervaren politicus alles wat krom is weer recht.
De brave aanwezige ambtenaren van "vergunningen" en "milieu" ondersteunden de wethouder.
De aanvragende "vertegenwoordiger" van de Vuurwerk-Gigant bleek niks met die firma te maken te hebben. Hij reageerde alleen kribbig op alles wat gezegd werd.

Het "hoofd" Brandweer tracteerde ons op een filmpje van het in brand steken van 500 kilo vuurwerk in een opslagbunker. Dat rookt verschrikkelijk maar ontploft niet en brandt gewoon uit. Dat is ook niet zo vreemd, want consumenten-vuurwerk bestaat voor 10% uit kruit (sas) en voor 90% uit stijf er omheen gerold papier. Een "rotje" bevat 1 gram "snel sas", 9 gram dik papier en een lontje van circa 1 centimeter "langzaam sas".

Na vijf kwartier zinloos gepraat aangehoord te hebben, heb ik de bijeenkomst verlaten.

Ik ben er zeker van, dat het Vuurwerk-Depot niet zal "ontploffen", omdat de inhoud dat niet kan.
Maar emotineel, met Enschede in de herinnering, blijft het lastige zaak.

Vergeet niet, dat we al jaren in het dorp Sassenheim twee vuurwerk-shops hebben draaien. Geen enkel probleem. Midden in het dorp, nooit ongelukken.
Maar daar gaan maar kleine hoeveelheden doorheen.

Op de Industriekade in het Vuurwerk-Depot zal van oktober tot en met december 10.000 kilo consumenten-vuurwerk worden aangevoerd. Even realistisch blijven: dat is dus 1000 kilo kruit (sas) en 9000 kilo verpakking. De verpakking zorgt, dat het niet kan ontploffen.

De aanvoer moet gebeuren in 90 dagen. Het maximum, dat zonder begeleiding over de openbare weg mag worden aangevoerd is 50 kilo "sas" (Munitie-besluit) oftewel 500 kilo verpakt vuurwerk per keer. Dat is hooguit drie maal een transport per dag!

Als dus 10.000 kilo moet worden aangevoerd kost dat dus 20 zendingen van 500 kilo. Dat is in 90 dagen makkelijk te realiseren. Dus eens in de 3 tot 5 dagen rijdt een vrachtwagen met 500 kilo consumenten-vuurwerk op pallets via de Adelborst van Leeuwen-laan en de Industriekade naar de Vuurwerk-opslag.

Na de verkoop-dagen in december moeten de restanten op de dezelfde wijze weer worden teruggezonden naar de groothandel. Dat duurt desnoods de hele maand januari.

Technisch, organisatorisch en wettelijk dus geen enkel probleem. Hulde aan onze niet-inwonende wethouder!

Blijft de nare nasmaak! Als de wethouder zijn plan (met mijn uitleg) aan de omwonenden per brief eerder bekend had gemaakt, met de vraag om bezwaren te laten horen, wat was er dan gebeurd? Opstand? Revolutie?

Als de wethouder het had verteld, zoals ik het nu doe, was het best meegevallen!
Maar de wethouder is duidelijk van D66 en praat achteraf recht wat krom is (herhaling, lelijk, sorry).

Conclusie: laat dat Vuurwerk-Depot maar komen. Het levert de gemeente waarschijnlijk een leuke duit op, geen extra arbeidplaatsen en ons hooguit een wat lagere waarde van onze woningen. Planschade aanvraag indienen?

Dick Stomp,
Kagertuinen 45
50 meter van  het Vuurwerk-Depot

PS Ik vind, dat de Vuurwerk-Gigant elke bewoner binnen 100 meter van het depot een gratis assortiment vuurwerk moet geven van 1 kilo (100 gram "sas") om onze emotionele schade te vergoeden!
DS

          


 
5  Nieuws / Reacties op het nieuws / Re: Stroomstoring Gepost op: 10 Januari 2010, 15:07:13
Niet alle GSM-masten staan op "huishoudstroom". Die van KPN-Telfort waren snel weer bereikbaar. Maar de goedkopere providers hebben lang op zich laten wachten.
6  Teylingen / Vrije tijd / Re: Helicopter Gepost op: 30 Augustus 2009, 22:35:19
Ja, Warmond concert, daar heb ik ook aan zitten denken! Maar de vergunning om urenlang een hoop herrie boven Sassenheim en Warmond te mogen maken, levert zóveel Leges op, dat de betrokken ambtenaar niet eens gaat overwegen, wat de consekwenties van z'n vergunning zouden kunnen  zijn... Afgezien van het feit of hij/zij wel het benul heeft om afwegingen te maken. Misschien nooit voor geleerd?
7  Teylingen / Vrije tijd / Re: Helicopter Gepost op: 30 Augustus 2009, 22:08:55
Ach ja, het ene reisburo is het andere niet. VakantieXperts kan ik niet betalen. Ik pluk wel een goedkope reis van Internet. Dan maar voor mij geen rondvlucht boven Sassenheim.
Maar het was wel stórend! Zit ik lekker in de tuin en komt er wéér een stel rijke asocialen over me heen brommen. Een helicopter maakt toch al zo'n rotgeluid. Flap-flap-flap enzovoort...
En had in de vergunning van de gemeente niet kunnen staan, dat een vlieghoogte van tenminste 3000 voet (circa 1000 meter) aangehouden moet worden, om het toegestane lawaai (Hinderwet!!) op de grond binnen de 62db te houden? Maar ja, weten die ambtenaren veel...? Nee dus...! Klaarblijkelijk! Misschien heeft de betrokkene zelf wel last in z'n tuin gehad... Heeft dan mogelijk wat geleerd!
DickSassem 
8  Nieuws / Reacties op het nieuws / Re: Zorginstelling ActiVite trekt zich terug als verhuurder project Herenstaete Gepost op: 26 Juli 2009, 22:44:18
Herenstaete, ik haat de naam al, wie heeft dat in hemelsnaam ontworpen? Één of andere goedkope, net afgestudeerde HBO-architect? (Die denkt, dat 'ie 't allemaal al weet) Of een echte Delftse ingenieur, waarvan bekend is, dat je die nodig hebt om de chaos, die het begin van alles is, te ontvangen. De Heere schept dan orde... En schept Eva uit een rib van Adam, wat het begin was van zorg voor een ander, want Adam deed dat niet...
9  Nieuws / Reacties op het nieuws / Re: Zorginstelling ActiVite trekt zich terug als verhuurder project Herenstaete Gepost op: 26 Juli 2009, 22:30:21
Ik heb tijdens de activiteiten van de LAS om "groter" te worden, altijd al met argwaan gekeken, hoe dat ging. Het was zo, dat binnen een WZC "kamer met zorg" werd verkocht. In het kader van de "verbetering" werd het beter geacht om de woonruimte, met alle onderhoud, via een woonstichting te verhuren. En verder alle zorg via de LAS te leveren. Dat klinkt logisch volkomen juist.
De LAS moest dus 'groter'. Een bedrijf met ongeveer 250 personeelsleden, levert voor een directeur gewoon te weinig op. Dus werd de LAS 'verkocht' aan Activit en had ineens 2000 personeelsleden. Bijna zo groot als Valent in Katwijk. Kijk, dat is voor een zakkenvullende zorgdirecteur een vette hap (voor een paar jaar).
Waar blijf ik al vrijwilliger in deze organisatie? Juist, nergens...
Ter zake! Een WZC, met extra zorg buiten de deur, staat liefst midden in het dorp. Leuk voor de buddies die met de klant in de rolstoel even het dorp ingaan en ook voor de rollateurs, die zelf nog op pad kunnen. Ik vrees het ergste voor de Schutse in Sassenheim, als Activite niet snel failliet gaat en wij van ze verlost zijn.
Nu gaat Activite zich ook terugtrekken als exploitant voor de openbare ruimten van de Agnes. Natuurlijk, dat stelletje slimmerds is nergens toe instaat, dan alleen hun eigen zakken te vullen. Laat ze mij het tegendeel bewijzen!!! Ik heb voldoende bewijzen, dat het huwelijk LAS-Activite gedoemd is te stranden, nadat de betrokkenen in Alphen a/d Rijn  hun zakken hadden gevuld.
   
10  Nieuws / Reacties op het nieuws / Re: Klagers vliegtuiggeluid Gepost op: 18 Mei 2008, 22:51:14
't Vlieglawaai is inderdaad wel eens storend. Vooral de cargo's (vrachtvliegtuigen) komen laag en met veel lawaai over. 't Ergste vind ik het in het weekend op de Kaag in m'n zeilboot. 's Middags om de minuut komt er één over de "Kaagbaan" gieren om te landen. De hoogte is dan 500 meter voor hun laatste 14 kilometer. Nog erger is dat ze bij harde ZuidWesten-wind over de Kaag gaan starten: op vol vermogen hoogte winnen, je weet niet wat je hoort!
Maar ach, ik vind, dat je ook niet binnen 25km van een luchthaven moet gaan wonen (daar hoort den Haag ook bij  Tong  Grijns ). Maar onze bewindslieden wonen wel elders, alleen Beatrix op Huis ten Bosch zou last kunnen hebben, maar ik denk dat dat een "verboden gebied" is...
11  Teylingen / Verkeer / Re: Knooppunt Postbrug Gepost op: 08 Maart 2008, 23:43:30
Ja, zegt ´ie, dat is gevaarlijk! Nou, dan ga je door naar de rotonde van de Oosthoutlaan, die rond je helemaal en kan je daarna met de 1e afslag naar Sikkens.
12  Teylingen / Verkeer / Re: Knooppunt Postbrug Gepost op: 08 Maart 2008, 23:40:58
Is daar een slimmerd, die vraagt, hoe kom ik van den Haag bij Sikkens.
Suffie! Je gaat de A44 af, neemt de 2e afslag Sassenheim, gaat linksaf naar Digros, Sikkens en zo...
13  Teylingen / Verkeer / Re: Knooppunt Postbrug fietsers Gepost op: 08 Maart 2008, 23:33:18
Nu nog de fietsers.... Al die schoolkinderen!
Belangrijk punt: ALS ze op het plein ZIJN hebben ze voorrang. Als ze op het plein willen, moeten voorrang geven.
De fietsers komen van Sassenheim, Voorhout en Oegstgeest.
Van Sassenheim komen ze aan de westzijde van de Rijksstraatweg aan, om naar Voorhout te gaan.
Van Sassenheim komen ze aan de oostzijde van de A44 aan, om naar Oegstgeest te gaan.
Van Voorhout komen ze richting Oegstgeest aan de noordzijde van de autoweg aan.
Van Oegstgeest komen ze richting Voorhout aan de noordzijde van de autoweg aan.
Van Oegstgeest kunnen fietsers zonder probleem rechtsaf naar Sassenheim.
Van Sassenheim naar Oegstgeest kunnen fietsers zonder probleem linksaf naar Oegstgeest, het fietspad ligt noord van de autoweg.
Van de rotondes in Sassenheim weten we, na behoorlijke ervaring, dat fietsers en wandelaars niet doodgereden worden. Welaan, dat zal bij deze Postbrugrotonde ook wel zo zijn...
14  Teylingen / Verkeer / Re: Knooppunt Postbrug Gepost op: 08 Maart 2008, 23:13:38
Welaan, ik ken het knooppunt ook wel sinds 30 jaar... Inderdaad, ik vind dat de verkeerslichten weg moeten, die zijn een ramp! Verder zal iedereen, van welke kant ook komend, voorrang moeten geven aan verkeer, dat onder, langs, via, kruisend het Postbrug"plein" gaat.
We bekijken daartoe, linksom zoals echte verkeersregelaars dat doen, de toegangen.
1 vanaf de A44 zuidwaarts, dan kom je op de Rijkssstraatweg uit, FOUT, de Rijkstraatweg heeft TWEE richtingen ter plekke, dat kan niet, dus de A44 en de Rijksstraatweg komen NAAST elkaar op het plein uit, 1e afrit Voorhout, 2e afrit den Haag, 3e afrit Oegstgeest, 4e afrit Sassenheim.
2 vanaf Voorhout, 1e afrit den Haag, 2e afrit Oegstgeest, 3e afrit Sassenheim, 4e afrit Voorhout
3 vanaf A44 den Haag, 1e afrit Oegstgeest, 2e afrit Sassenheim, 3e afrit Voorhout, 4e afrit den Haag
4 vanaf Oegstgeest, 1e afslag Sassenheim, 2e afslag Voorhout (NEE, niet Sikkens!!, verboden inrit), 3e afslag den Haag, 4e afslag Oegstgeest
Zo zie je, dat je een echte rotonde hebt. Geen enkel probleem.
Pagina's: [1]
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.17 | SMF © 2006-2007, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!