Naar de homepage van De Teyding
29 Januari 2015, 15:20:38 *
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Nieuws: De registratie voor nieuwe leden is aangepast met een controlevraag om spam te voorkomen.
 
   Startpagina   Help Zoek Inloggen Registreren  
Pagina's: [1] 2 3 ... 10
 1 
 Gepost op: 16 Januari 2015, 09:53:44 
Gestart door Jegmo - Laatste bericht door De Teylinger
De graafwerkzaamheden zijn niet voor glasvezel. Waarschijnlijk in de loop van dit jaar zal duidelijk worden of de aanleg van glasvezel in de gemeente Teylingen door zal gaan.

Houd onze krant in de gaten!

Piet van der Vooren,
redacteur De Teylinger.

 2 
 Gepost op: 15 Januari 2015, 18:36:05 
Gestart door Jegmo - Laatste bericht door Jegmo
Ik zie de laatste weken graafwerkzaamheden op de fietspaden rondom Voorhout. Is dit de komst van het lang verwachte glasvezelnetwerk Verbaasd Gaan wij het nog meemaken dat de internetsnelheid omhoog kan in Oosthout ??

 3 
 Gepost op: 02 December 2014, 11:06:52 
Gestart door wilhelm - Laatste bericht door wilhelm
Gisteren bij commissie welzijn is het project tennisvelden bij de roodemolenpolder besproken.
Nieuwe inzichten bij de wethouder kruimelgevallenregeling onder de Wabo.
Als eigenaar van een eigen woning ben je verplicht alles maar dan ook alles bij je vergunning in te vullen anders krijg je geen vergunning. Bij het tennispark wat nu gecreeerd wordt is niets duidelijk geen goede tekeningen geen grond(roode molenpolder waar kort gelden is besloten afblijven van de polder) Als het aan wethouder B.Brekelmans ligt wil hij graag een carte blance van de gemeenteraad om het tennispark in te richten. Zelfs de beschikbare gelden die er nodig is voor ontwikkeling lopen nu al de pan uit. de gemeenteraad beslist 18 december over dit nieuwe plan. Hoe betrouwbaar is deze overheid waar niets vast staat en alles mogelijk is?


 4 
 Gepost op: 23 Oktober 2014, 17:55:40 
Gestart door Gait-Jan - Laatste bericht door Gait-Jan
Blijf het toch raar vinden voor een gemeente die zich als duurzame gemeente wil profileren.

Van deze site: Met de onthulling van het straatnaambord Hyacint gaf de Teylingse wethouder Bas Brekelmans vorige week woensdag het symbolische startsein van de bouw van de nieuwe Voorhoutse wijk Hooghkamer-Dorp. De feestelijke handeling werd afgesloten met het oplaten van vele ballonnen in de Hooghkamer kleuren oranje, rood, groen en blauw. De openingshandeling werd bijgewoond door de toekomstige bewoners en andere genodigden.


 5 
 Gepost op: 24 Juli 2014, 00:07:31 
Gestart door WilkoL - Laatste bericht door Knorrepot
Waar gaat het in de raad nu om, het bestemmingsplan of de concurrentie?

DAT WETEN ZE ZELF OOK NIET!
Ze moeten zich nog 'inwerken'!

 6 
 Gepost op: 24 Juli 2014, 00:01:52 
Gestart door wilhelm - Laatste bericht door Knorrepot
Helemaal eens met vorige berichter. Die 'elite-sport' zit toch op een prima plek, centraal gelegen in het dorp. Waarom zonodig verhuizen? Zeker weer om plaats te maken voor luxe woningen. Asociaal bezig zijn lijkt een sport van de gemeenteraad. Luisteren naar de burgers doen ze niet. Neem bijvoorbeeld het woningbouwplan tegenover de Bernardus. Voorstel van inwoners: hoogbouw aan de Hoofdstraat, laagbouw achterin. Nee hoor: er moet hoogbouw achterin en laagbouw aan de Hoofdstraat. Nou die laagbouw aan de Hoofdstraat staat er nog steeds niet. Ze hadden moeten luisteren naar de bewoners en achterin laagbouw of 'middelbhouw' (aansluitend op de woningen die er staan) bouwen in de sociale huur sector voor starters. Hiervoor wordt NIETS gedaan. Men bouwt alleen voor de elite van buiten! ((Grappig dat de grond aan de Hoofdstraat nog steeds braak ligt en ze die grond in kavels willen verkopen.))
Ook hoor / lees je niets meer over de bedrijven die daar moeten wijken voor woningbouw. De oorspronkelijke bedrijven zijn al weg(gepest). Panden zijn verhuurd of staan LEEG te huur. Lang leve de politiek die hier ook iets dood gemaakt heeft.

 7 
 Gepost op: 22 Juli 2014, 18:56:21 
Gestart door wilhelm - Laatste bericht door wilhelm
Wederom worden de mensen in Postwijk bedonderd door de politiek. Weer gaat er en stuk groen verdwijnen rondom de sportvelden hoe wordt dat gecompenseerd?Verbaasd? Niet dus. Allereerst de sloot aanpassen dus weer een stuk grond af van de roodemolenpolder. Er is toch een peiling geweest dat de Roodemolenpolder blijft zoals die is. Dus afblijven. Dan wordt er zonder pardon een trapveldje opgeofferd voor parkeerplaatsen want de heilige koe moeten we gebruiken als we gaan sporten. En dan heb ik het nog niet over het basketbalveldje wat ook moet wijken voor de tennisclub, jammer voor onze voedselbank kinderen die geen gebruik kunnen maken van deze faciliteiten.En wij als personen accepteren dit gewoon. Zeker als je deze beslissingen doet in de zomervakantie.

Waar wordt dit basketbal veldje en groen gecompenseerd  Politiek.NIET DUS.

 8 
 Gepost op: 17 Juli 2014, 14:49:34 
Gestart door MJ - Laatste bericht door Hanegem
Gewoon een goede en verstandige handelwijze van De Teylinger. Wanneer de informatie openbaar is, kan dat ook worden gepubliceerd. Openbare figuren hebben nu eenmaal voor- en nadelen kleven aan hun functie. Daarnaast worden alleen feiten weegegeven door de Teylinger en wordt er geen enkel waardeoordeel uitgesproken.

 9 
 Gepost op: 17 Juli 2014, 13:52:48 
Gestart door MJ - Laatste bericht door De Teylinger
De betreffende tweet was geplaatst door de redactie van onze krant De Teylinger, nadat ons van verschillende kanten ongevraagd allerlei informatie over de nieuwe burgemeester was toegespeeld. Die informatie kwam zowel uit Werkendam als uit Teylingen. In eerste instantie hadden wij besloten om hier niets mee te doen, omdat het voornamelijk ging om een privézaak van de burgemeester. Juist omdat wij geen paparazzi zijn hadden wij hiervoor gekozen. Pas nadat andere media (o.a. lokale krant en omroep Werkendam, Omroep Brabant) met berichten over het privéleven (lees: liefdesleven) van de burgemeester kwamen, en de burgemeester zelf met een nadere persverklaring hierover kwam, was dit naar onze mening zo openbaar geworden dat wij ons bericht hebben getwitterd. Niet om te roddelen over onze nieuwe burgemeester, maar juist om aan te geven dat onze krant terughoudend met dit soort zaken omspringt. Het negeren is uiteraard geen optie in dit digitale tijdperk, waarin iedereen toegang tot alle media heeft.

In de eerstkomende editie van De Teylinger komen wij hier overigens op terug. Daarin staat ook een interview met onze nieuwe eerste burger.

Redactie De Teylinger.

 10 
 Gepost op: 16 Juli 2014, 23:21:31 
Gestart door MJ - Laatste bericht door MJ
Binnen 24 uur nadat de Raad de naam van onze nieuwe burgemeester bekend maakte las ik op Twitter de volgende tweet(s): "Nieuwe burgemeester Carla Breuer bevestigt voor Omroep Brabant dat sprake is van "beginnende relatie' met gemeentesecretaris Werkendam. Dit zou echter geen rol hebben gespeeld bij haar sollicitatie naar de funktie van burgemeester voor de gemeente Teylingen. De Teylinger was ook al getipt over deze relatie. Onze redactie vindt dat echter een privezaak van de burgemeester. Nu is het openbaar."

Ik ben in shock! Niet omdat onze nieuwe burgemeester verliefd is, maar omdat onze lokale journalisten zich blijkbaar hebben ontpopt tot echte paparazzi van een roddelblad. Nota bene de tweet afsluiten met "we vinden het een privezaak en nu is het openbaar." Ja, me dunkt, als je iets op Twitter zet is het inderdaad wereldwijd openbaar. Aangezien ik als inwoner van Teylingen geen Omroep Brabant luister had ik dit als er geen tweet over was gemaakt door onze lokale paparazzi ook niet geweten.

Vandaag doet het Leidsch dagblad er nog een schepje bovenop en kopt in de krant "nieuwe burgemeester Teylingen in opspraak."

Maak me gek..... Onze nieuwe burgemeester is gewoon verliefd en gelukkig! Laten we niet vergeten dat zo ongeveer 20% van onze bevolking zijn/haar partner ontmoet op het werk. Dat dat soms niet handig is moge duidelijk zijn. Dat een van de twee dan de keuze maakt om een andere baan te zoeken en vindt, super! Latem we wel wezen, onze nieuwe burgemeester is, volgens mij, een ambitieuse, flexibele en uiterst verstandige vrouw. Laten we wel wezen, voor een dame met zo'n CV en zoveel ambitie was Werkendam binnenkort "te klein" geworden. Ik ben blij dat ze onze nieuwe burgemeester wordt en ik verheug me erop om haar in onze mooie gemeente Teylingen samen met haar partner en kinderen tegen te komen op de voetbalvereniging, de tennis, de lampionenoptocht en alle andere leuke activiteiten die er in Teylingen georganiseerd worden.

Burgemeester ..... WELKOM en tot gauw!

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.17 | SMF © 2006-2007, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!