Net binnen

Gemeente wil gymzaal terug van kringloopwinkel Op Dreef

SASSENHEIM, 13 januari 2020 (update) – Kringloopwinkel Op Dreef raakt de opslagruimte in de gymzaal aan de Kagerdreef kwijt. Wethouder Arno van Kempen wil de gymzaal weer gaan gebruiken om het tekort aan gymlocaties in het dorp op te vangen. “We zetten de kringloopwinkel niet op straat”, verzekert de wethouder maandagavond in de commissie Welzijn. Hij wil eerst een andere opslagruimte voor de kringloop vinden voordat de gymzaal wordt gerenoveerd. Foto Henk Maat – Kringloopwinkel Op Dreef

De gymzaal aan de Kagerdreef zorgen voor kortere reisafstanden voor de gymlessen in het primair onderwijs. Daarnaast kunnen lokale sportverenigingen de zaal ’s avonds gebruiken als trainingsruimte.

De wethouder wil het tekort aan binnensportruimte aanpakken met meerdere maatregelen. In Sassenheim wordt gekeken of sporthal Wasbeek versneld gerenoveerd kan worden zodat het ook als topsport locatie gebruikt kan worden.

Magazijn
Kringloopwinkel Op Dreef is een belangrijke schakel in het opnieuw gebruiken van goederen. Veel artikelen krijgen hier een tweede leven, vooral ook omdat veel inwoners van Teylingen deze kringloopwinkel al jaren weten te vinden en ook bewust een keuze maken de goederen hier te brengen. Bij Kringloopwinkel Op Dreef werken 170 vrijwilligers.

De voormalige gymzaal wordt gebruikt voor de inname van alle goederen van de kringloopwinkel. Niet alle goederen kunnen direct in de winkel worden neergezet. De gymzaal wordt daarom ook als magazijn gebruikt. Een deel van de goederen bestaat uit kleding en medische artikelen. Die worden eerst uitgezocht en opnieuw gereed gemaakt voor verzending. Per jaar gaan zo’n 2500 dozen hulpgoederen vanuit de gymzaal op transport. In februari 2019 werden 629 dozen uit de gymzaal in de vrachtwagen geladen. De goederen werden verdeeld over de arme bevolking van zes dorpen in Oekraïne. De kringloopwinkel bekostigt de transporten uit de verkoop van tweedehands goederen in de kringloopwinkel.

“Als zeer groot voordeel is de korte afstand tot de winkel zodat de goederen eenvoudig kunnen worden overgebracht en er geen uitgebreide transportmiddelen nodig zijn. De winkel van Kringloopwinkel Op Dreef en de opslag in de voormalige gymzaal zijn een twee-eenheid”, zegt Henk Maat van Kringloopwinkel Op Dreef / Pastoraal Fonds.

Advertentie