Gemeentelijke onderscheiding bij afscheid Jan Regeer

VOORHOUT, 2 november 2018 – Jan Regeer heeft vrijdag de ‘Zilveren Barensteel’ ontvangen van wethouder Arno van Kempen voor zijn jarenlange inzet voor Voetbalvereniging Foreholte in Voorhout. Regeer ontving ook de Zilveren Speld van de KNVB. In mei heeft Regeer aangegeven dat hij vanaf november stopt met het voorzitterschap van Foreholte. Hij heeft deze rol 11 jaar op een voortreffelijke manier uitgevoerd. Foto’s Mariska de Graaff.

De uitreiking vond plaats tijdens de receptie ter gelegenheid van zijn afscheid als voorzitter. Zo’n 200 aanwezigen waren naar de kantine van Foreholte gekomen om Jan en zijn vrouw Marijke de hand te schudden. Er werd een lange video boodschap van oud-voetballers uit Rijswijk vertoond. Ook de jongens en meiden die nu voetballen bedankten een ontroerde Jan Regeer. Van het eerste elftal van Foreholte ontving Regeer een T-shirt met handtekeningen van de spelers. Van het Foreholte bestuur en de vereniging kreeg Regeer een horloge met inscriptie.

Foreholte
Regeer is 11 jaar voorzitter geweest van Foreholte. Dit heeft hij al die jaren met verve gedaan. De vereniging is gegroeid onder zijn leiding en hij heeft vele mensen verbonden aan de vereniging. Hij stond ook altijd naast de vrijwilligers, leden, medebestuurders, commissieleden etc.

Naast zijn activiteiten bij Foreholte was hij voorzitter van Tennisvereniging Oosthout, Carnavalsvereniging De Bokken in Voorhout en was hij in het verleden bestuurslid van de plaatselijke voetbalclub in Rijswijk.

In 2015 werd Jan Regeer al Koninklijk Onderscheiden voor al zijn vrijwilligersactiviteiten.

Jan Regeer wordt bij Foreholte opgevolgd door Rogier Hoeijmans.

Barensteel
De ‘Zilveren Barensteel’ is een onderscheiding voor mensen (in of buiten Teylingen wonend) die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor een van de drie dorpen van Teylingen.