Gemeentelijke onderscheiding voor Ab van der Geest

VOORHOUT, 16 december 2018 – Burgemeester Carla Breuer reikte op 13 december de ‘Zilveren Barensteel’ uit aan de Ab van der Geest (69) voor zijn jarenlange inzet voor de vrijwillige brandweer in Warmond en de jeugdbrandweer Teylingen. Foto’s Mariska de Graaff.

Korps Warmond
De heer Van der Geest is ruim 27 jaar actief geweest bij de vrijwillige brandweer in Warmond (1978 – 2005). Tijdens zijn carrière heeft hij diverse opleidingen en scholingen gevolgd tot het niveau van Hoofdbrandwacht.

Jeugdbrandweer Teylingen
Nadat hij gestopt was als actief brandweerman is de heer Van der Geest van grote waarde geweest in de opstart van de jeugdbrandweer Teylingen, waar hij sinds 2009 als begeleider heeft gefungeerd, en zijn opgebouwde ervaring als brandweerman goed kon gebruiken. Zijn grote inzet, trouwe opkomst, sociale karakter en het vermogen om op een goede manier de leden instructie te geven, maken dat er een mooie basis wordt gelegd voor nieuwe brandweerlieden. Op 13 december nam de Ab van der Geest afscheid als begeleider van de jeugdbrandweer.

Bas van Loon en Suzanne v.d. Berg ontvingen donderdag de herinnerings-medaille jeugdbrandweer en een beeldje voor het afronden van hun opleiding nu zij 18 jaar zijn geworden.