Net binnen

Gemeentelijke onderscheiding voor Anja Vonk-Kuijper

SASSENHEIM, 20 december 2019 – Wethouder Arno van Kempen reikte op 19 december de ‘Zilveren Barensteel’ uit aan Anja Vonk-Kuijper (75), onder andere voor haar inzet voor het Hospice Duin- en Bollenstreek. (Foto: Rose Marie Keijzer)

Al sinds de oprichting van het Hospice Duin- en Bollenstreek in 2007 was Vonk betrokken als vrijwilliger. Elke woensdag was zij in het Hospice aan het werk, en zo nodig draaide zij een extra dienst. Met veel betrokkenheid was zij meestal aanwezig bij de vroege dienst, waar ze o.a. het ontbijt verzorgde en hielp bij de dagelijkse wasbeurt van de gasten.

Op 19 december nam Vonk afscheid als vrijwilliger bij het Hospice.

Voedselbank
Naast haar activiteiten voor het Hospice is Vonk sinds 2011 actief als vrijwilliger bij de Voedselbank en schenkt zij wekelijks koffie in verzorgingshuis Sassembourg in Sassenheim. In het verleden zette zij zich ook in voor de Zonnebloem en collecteerde zij voor diverse goede doelen.

De Zilveren Barensteel
De gemeente Teylingen wil graag haar waardering laten blijken aan vrijwilligers zoals mevrouw Vonk. Zij zijn onmisbaar voor de samenleving. De ‘Zilveren Barensteel’ is een onderscheiding voor mensen (in of buiten Teylingen wonend) die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor een van de drie dorpen van Teylingen.