Net binnen

Gemeentelijke onderscheiding voor Edwin en Corine Handgraaf

VOORHOUT, 1 december 2019 – Wethouder Marlies Volten reikte zaterdag de Zilveren Barensteel uit aan Edwin Handgraaf (51) en Corine Handgraaf-Bottema (49) voor hun inzet voor de Oranje Vereniging Voorhout. Foto’s Mariska de Graaff.

De uitreiking vond plaats tijdens de medewerkersavond van de Oranje Vereniging Voorhout.

Edwin en Corine Handgraaf zijn al 23 jaar actief als vrijwilliger voor de Oranje Vereniging Voorhout. Edwin begon als commissielid en is nu bestuurslid, Hij is al ruim 15 jaar betrokken bij de organisatie van de kermis in Voorhout, waarbij Corine op de achtergrond volop meewerkt. Hun grootste wapenfeit is dat zij samen de gehele financiële administratie hebben geautomatiseerd, die zij nu ook samen beheren.

Naast deze hoofdtaken springen ze beiden volop in bij het vullen van snoepzakjes, en lopen van wijken, verlenen van hand en span diensten waarbij ook beide dochters met grote regelmaat de helpende hand bieden bij de evenementen die door de Oranje Vereniging georganiseerd worden.

Edwin Handgraaf verzorgt ook al 14 jaar de catering voor alle vrijwilligers tijdens het Luchtkussenfestival in Voorhout.

De Zilveren Barensteel
De gemeente Teylingen wil graag haar waardering laten blijken aan vrijwilligers zoals de heer en mevrouw Handgraaf. Zij zijn onmisbaar voor de samenleving. De ‘Zilveren Barensteel’ is een onderscheiding voor mensen (in of buiten Teylingen wonend) die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor een van de drie dorpen van Teylingen.

Jubilarissen
Ton koster (40-jarig jubileum), Mart Wassenaar (25-jarig jubileum), George Beukers (25-jarig jubileum) vierden zaterdag hun jubileum bij de Oranje Vereniging Voorhout. Zij kregen een oorkonde en een penning van de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen.