Gemeentelijke onderscheiding voor Ger Leepel

SASSENHEIM, 13 januari 2019 – Ger Leepel (72) heeft woensdag de ‘Zilveren Barensteel’ ontvangen van wethouder Rob ten Boden. Leepel kreeg de gemeentelijke onderscheiding onder andere voor zijn jarenlange inzet voor de Stichting tot Exploitatie en Beheer van SCC ’t Onderdak (SEBO). Foto’s Edwin van der Wijngaard.

De uitreiking vond plaats tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de klankbordgroep van gebruikers van SCC ’t Onderdak in Sassenheim. In zijn afscheidstoespraak zei Leepel dat in 2020 een korting van 5% op de gemeentelijke subsidie voor SEBO dreigt. De huren in ’t Onderdak kunnen alleen met de inflatie verhoogd worden. De SEBO zal daarom moeten bezuinigen op het onderhoud van het gebouw.

Het bestuur van SEBO

SEBO
Gedurende 2013 is Ger Leepel als lid van de projectgroep Onderdak actief geweest om te komen tot de oprichting van SEBO. Van 1 januari 2014 t/m 31 december 2018 was de heer Leepel voorzitter van het SEBO bestuur. Daarbij heeft hij in 2015 de verbouwing van het complex begeleid en voorts allerlei onderhoudswerkzaamheden verricht, variërend van het verwisselen van lampen, het monteren van luxaflex en het wekelijks programmeren van het luchtbehandelingssysteem om zo min mogelijk energie te verbruiken. Per 1 januari 2019 is de heer Leepel gestopt als voorzitter van SEBO.

Stiwa
Ook was Leepel van september 1991 tot april 2011 eerst secretaris en daarna ruim 15 jaar voorzitter van Stiwa (Stichting Wasbeek).

De Zilveren Barensteel
De gemeente Teylingen wil graag haar waardering laten blijken aan vrijwilligers zoals de heer Leepel. Zij zijn onmisbaar voor de samenleving. De ‘Zilveren Barensteel’ is een onderscheiding voor mensen (in of buiten Teylingen wonend) die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor een van de drie dorpen van Teylingen.

Ger en Ineke Leepel