Net binnen

Gemeenteraad: Ten Boden mag afvalbeleid afronden

TEYLINGEN, 28 november 2019 – Aftredend wethouder Rob ten Boden mag op 9 december het implementatieplan voor afvalscheiding presenteren in de commissievergadering. Het CDA, GroenLinks en ChristenUnie vroegen zich af of de wethouder deze taak niet beter gelijk kan overdragen aan een andere wethouder. In tweede termijn lieten zij zich overtuigen door burgemeester Breuer.

De burgemeester zegt dat het gebruikelijk is dat een maand ligt tussen opzeggen en daadwerkelijk aftreden van een wethouder. “De wethouder heeft het afgelopen jaar heel hard gewerkt aan het afvaldossier. Hij wil het graag behandelen en het zou hem emotioneel raken als hij het dossier niet zou kunnen afmaken”, zegt Breuer. Er is bovendien sprake van collegiaal bestuur: het hele college is verantwoordelijk; niet alleen Ten Boden.

Na een schorsing ging de gemeenteraad akkoord: Ten boden mag deze fase van het afvalbeleid met de titel “De betere scheider wordt beloond” op 9 december 2019 afmaken.

Trilokaal kan nog niet zeggen wanneer de opvolger van Ten Boden bekend is. Enerzijds moet er een zorgvuldige keuze gemaakt worden en anderzijds is er haast geboden omdat de taken van Ten Boden de komende tijd bij de twee wethouders en de burgemeester liggen.

Zie ook:

Taken wethouder Ten Boden per direct verdeeld

Wethouder duurzaamheid Rob ten Boden vertrekt