Gemeenteraad akkoord met Residence Rusthoff

SASSENHEIM, 11 maart 2019 – H&B bouw kan de Residence Rusthoff met 12 koopappartementen en een horecagelegenheid aan de Hoofdstraat naast de ingang van park Rusthoff bouwen. De gemeenteraad ging donderdag akkoord met de omgevingsvergunning. Afbeelding: Van Egmond architecten.

Naast de twaalf appartementen realiseert de projectontwikkelaar vier kleine sociale huurwoningen van 30-50 vierkante meter boven de Primera op Hoofdstraat 208a. Deze appartementen moeten samen een leenauto delen om aan de parkeernorm te voldoen. De oppositie vraagt zich af de projectontwikkelaar en het college de afspraken over het aantal parkeerplaatsen en het percentage sociale huur wel nakomt.

Met 4 sociale huurwoningen en 12 appartementen met horecagelegenheid realiseert de ontwikkelaar 31% sociale woningbouw. Dit ligt iets onder het uitgangspunt van 35% uit de Woonvisie Teylingen. Volgens wethouder Bas Brekelmans is het gebruikelijk dat er in hele aantallen woningen naar beneden afgerond mag worden.

Om te kunnen voldoen aan de gestelde parkeereisen is gekozen voor een elektrische leenauto voor de bewoners van de 4 sociale huurwoningen. Volgens Brekelmans zal dit vaker gebeuren bij nieuwbouwprojecten met parkeerkrapte in het centrum.

Het voormalige reisbureau en de woning erboven wordt gesloopt waardoor de nieuwbouw naast de winkel van Melman komt te staan.

Uiteindelijk ging de gemeenteraad unaniem akkoord met de omgevingsvergunning.