GGD bezorgd over toename coronabesmettingen 55-plussers

TEYLINGEN, 22 september 2020 – Het aantal coronabesmettingen loopt snel op in de regio Hollands Midden. De meeste besmettingen vindt de GGD momenteel bij jongeren tussen 12 en 24 jaar. Het gaat dan vooral om besmettingen onder studenten. De tweede groep waarin het percentage het hardste stijgt zijn mensen in de leeftijd 55 jaar en ouder. Dit baart de GGD grote zorgen. Want het is juist deze groep die meer kwetsbaar is voor corona.

In de week van 14 september zijn er 8992 coronatesten afgenomen in de teststraten. Niet iedereen kon in eigen regio getest worden, er zijn daarom ook testen afgenomen in teststraten van buurregio’s. In de teststraten, ziekenhuizen en verpleeg- & verzorgingshuizen samen zijn vorige week in totaal 639 personen uit Hollands Midden (7.1%) positief getest op corona. In Hollands Midden zijn 6 ziekenhuisopnames en 2 overledenen gemeld.

Clusters
Voorheen communiceerde de GGD over het aantal clusters in de regio. Dit doet de GGD sinds deze week niet meer actief. “De reden hiervoor is dat de term cluster bij deze aantallen weinig zegt over het risico op besmetting. Een cluster bestaat uit drie of meer besmettingen verbonden in tijd en/of plaats. Het aantal van drie zegt weinig, en komt relatief vaak voor gezien het grote aantal besmettingen in de regio. Met deze aantallen moeten alle inwoners van Hollands Midden ervan uitgaan dat het virus in de buurt is en zich aan de coronamaatregelen houden”, aldus de GGD Hollands Midden.

Advertentie