Grote brand in stal en hooiberg op Koudenhoorn [UPDATE]

WARMOND, 1 juli 2018UPDATE Op het recreatie-eiland Koudenhoorn in Warmond is in de nacht van zaterdag op zondag brand uitgebroken in een stal en een hooiberg. Er waren geen dieren in de stal, maar drie konijnen en een cavia in een naastgelegen hok konden niet meer worden gered. Vanwege de slechte bereikbaarheid van de locatie heeft de brandweer groot ingezet. Om 2.27 uur kon de brandweer melden dat de brand onder controle komt. “We gaan de resten van de hooiberg uit elkaar halen om goed te kunnen blussen. Je kunt tot in de omtrek rook ruiken; sluit ramen en deuren als je last ondervindt”, aldus de brandweer op Twitter.

De technische recherche deed zondag nog onderzoek naar de oorzaak van de brand. De eerste bevindingen wijzen erop dat het vuur bij de meterkast is ontstaan.

De Warmondse brandweer was toen de brand uitbrak net met een boot op de Kagerplassen, omdat ze een koe uit het water hadden gehaald. Nog voordat de eerste melding binnenkwam zagen ze volgens Plv. Cluster Commandant Ron Sikking de vlammen al uit de stal komen. Gezien de lastige locatie is er meteen groot opgeschaald. Door de smalle ophaalbrug naar het eiland kunnen brandweerwagens daar niet komen. De brandweer heeft wel drie vaartuigen beschikbaar. Maar omdat de stal midden op het eiland ligt boden die ook niet echt uitkomst. Met een draagbare motorspuit kon er uiteindelijk water uit één van de sloten worden gepompt. Omdat de stal al niet meer te redden leek heeft de brandweer zich in eerste instantie gericht op het redden van de dieren.