Grotere terrassen mogelijk tot na de zomer

TEYLINGEN, 30 juni 2020 (update) – De gemeente staat ruimere terrassen tot 1 september toe. Horecaondernemers moeten wel voor 8 juli een aanvraag indienen waarna ambtenaren de situatie ter plekke komen bekijken. De Herenstraat zal niet opnieuw afgesloten worden om plaats te maken voor terrassen, zegt wethouder Marlies Volten.

De gemeente bespreekt met Voorhoutse ondernemers hoe er ruimte voor terrassen geboden kan worden zonder de afsluiting van de Herenstraat.

Uitbreiding van terrassen zoals in de Voorhoutse Herenstraat is tot nu toe als noodmaatregel gedoogd door de gemeente. Op 1 juli geldt een nieuwe regeling waarin een meldplicht is opgenomen. Deze tijdelijke regeling geldt tot 1 september 2020 met een mogelijkheid van verlenging tot uiterlijk 1 november 2020.

Volgens de gemeente is het niet haalbaar om dit terrasseizoen de grotere terrassen middels (aanvullingen en/of wijzigingen van bestaande) vergunningen te regelen. Voordeel van de tijdelijke regeling in plaats van een volledige terrasvergunning is dat er geen precariobelasting en kosten betaald hoeven te worden.

Het is volgens de gemeente niet vanzelfsprekend dat de situatie zoals in juni 2020 is gedoogd op dezelfde manier voortgezet of toegestaan wordt in deze volgende fase.