Harddraverij Sassenheim ook dit jaar afgelast

SASSENHEIM, 19 januari 2020 – De Harddraverij Sassenheim gaat ook dit jaar niet door. De organisatie van het evenement, dat op de derde vrijdag van juni zou plaatsvinden, heeft dat nu al bekend gemaakt. (Foto: archief)

Het zou dit jaar eigenlijk de twintigste editie moeten worden, ware het niet dat de 19e editie vorig jaar niet is doorgegaan omwille van de coronamaatregelen. Ook voor dit jaar heeft het bestuur van de stichting Harddraverij Sassenheim moeten besluiten het evenement niet door te laten gaan. Volgens het bestuur zijn daar drie redenen voor.

Allereerst kost het organiseren van een kortebaan draverij behoorlijk wat geld. Door middel van sponsors worden deze kosten gedragen. Normaal start de organisatie begin van het jaar met het benaderen van sponsors. Maar dat vindt het bestuur op dit moment niet passend. Veel ondernemers hebben het in deze tijd bijzonder moeilijk.

OverTeylingen
Ten tweede komt daarbij dat de kosten dit jaar extra hoog zijn boor bouwwerkzaamheden voor de wijk OverTeylingen. Vanwege de bouw van de wijk op het voormalig Rotteveel-terrein, is de ontsluiting van de wijk bij Sassembourg ingewikkeld. De gemeente eist extra maatregelen om de wijk bereikbaar te houden tijdens de draverij, wat extra kosten met zich meebrengt. De gemeente heeft wel toegezegd om een gedeelte van deze kosten te willen bijdragen, maar de geschatte kosten van de ontsluiting van de wijk OverTeylingen zijn in totaal zo hoog, dat het bestuur het financieel onverantwoord vindt om de kortebaan in 2021 te organiseren.

Ten slotte is het zeer onzeker of de Covid-19 pandemie in juni volledig onder controle is. Er is dan wel een groot deel van de bevolking gevaccineerd, maar het is moeilijk in de toekomst kijken of een dergelijk evenement half juni alweer in zijn volle glorie kan plaatsvinden. En een harddraverij zonder publiek en sponsorontvangsten is voor de stichting geen optie.

De organisatie staat te trappelen om de Harddraverij in 2022 gewoon weer te organiseren. De wijk Park OverTeylingen is dan gereed waardoor er geen extra kosten verbonden zijn aan de ontsluitingen voor onder andere hulpdiensten. Ook is er dan hopelijk weer het ‘oude normaal’ en kan het evenement gewoon doorgaan.

Advertentie