Hennepkwekerij en wapens gevonden op recreatiepark De Hoflee

WARMOND, 7 juli 2020 – Op De Hoflee in Warmond zijn tijdens een controle 22 hennepplanten, vijf slagwapens en een steekwapen aangetroffen. De gemeente en de politie controleerden vandaag het recreatiepark aan de Wasbeeklaan in Warmond en personenauto’s die het park op kwamen. Archieffoto.

Tijdens de controle kijken medewerkers van diverse overheidsorganisaties of de regels goed worden nageleefd. Tijdens de controle zijn niet alleen diverse afwijkingen van het bestemmingsplan, maar ook strafrechtelijke overtredingen geconstateerd.

De politie nam in zeven chalets in totaal 22 hennepplanten en een geruimde hennepkwekerij in beslag. Bij bestuurders van personenauto’s die het park op kwamen, werden vijf slagwapens en een steekwapen aangetroffen, waarvan vrijwillig afstand is gedaan. Er zijn geen aanhoudingen verricht, tegen de bewoner van de vakantiewoning waar de hennepkwekerij is aangetroffen, wordt proces verbaal opgemaakt. Rondom de strafrechtelijke zaken stelt de politie nader onderzoek in.

Liander trof diverse niet-correcte gasaansluitingen aan. Handhavers van de gemeente zagen bebouwing die niet legaal was. Ook troffen zij huurders aan die niet-geregistreerd zijn. Zij gaan hierover in gesprek met de eigenaren van de betreffende recreatiewoningen.

Bestemmingsplan
Het bestemmingsplan is eind februari herzien. Er zijn nieuwe regels die tot stand zijn gekomen na overleg met eigenaren van campings en recreatieparken in Teylingen. Door deze wijzigingen zijn er ruimere regels voor bouwwerken op recreatieparken en campings in de gemeente. Zo is het mogelijk om grotere stacaravans (max. 60 vierkante meter) op de terreinen te plaatsen, maar ook een grotere berging bij de stacaravan (max. 9 vierkante meter) te hebben.

Als er situaties zijn die niet in overeenstemming zijn met deze ruimere regels, is het aan de eigenaar/gebruiker ervoor te zorgen dat deze wel in orde komen. Zo nodig kan de gemeente in die situaties handhavend optreden.

Advertentie