Net binnen

Huisarts alleen bezoeken na telefonische afspraak

SASSENHEIM, 15 maart 2020 – Het inloopspreekuur van alle huisartsen in Teylingen is vanwege het coronavirus tot nader order afgeschaft. Niemand wordt zonder vooraf telefonisch contact te hebben gehad de praktijk binnengelaten.

Patiënten met griepverschijnselen zullen volgens huisartspraktijk Moerman op één locatie in Sassenheim gezien worden door één dokter.

Patiënten moeten vanaf nu altijd eerst bellen voor een afspraak voordat zij naar de praktijk komen. Zij kunnen niet meer tussen 8:00 en 9:00 binnen komen lopen. Deze noodmaatregel is genomen om eventuele verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen.

Tekort mondkapjes
Huisarts Maarten Moerman uit Sassenheim roept inwoners op om mondkapjes in te leveren bij de huisarts. “U kunt iets doen om uw Sassenheimse huisarts te helpen! De voorraad mondkapjes is niet zo groot. Mocht u in het bezit zijn van mondkapjes, dan zou u ons en uiteindelijk alle bewoners van Sassenheim een groot plezier doen als u er een aantal bij ons inlevert. We kunnen dan meer zieke mensen zien op de praktijk en aan huis bezoeken met goede bescherming.”

De mondkapjes kunnen in de hal van de huisartsenpraktijken in Sassenheim in een doos worden gelegd. “Zet u wel vooral uw naam bij of op de verpakking, dan weten we wie we dankbaar kunnen zijn!”, aldus Moerman.

Welke mondkapjes?
“Alleen mondkapjes die goed over neus en mond sluiten, zijn werkzaam tegen virussen. Het dragen van mondkapjes is alleen nuttig voor gezondheidsmedewerkers. Er dient een speciaal filter op het mondkapje te zitten. Er staat dan vaak op het mondkapje een FFP code in kleine lettertjes. Gezondheidszorgmedewerkers hebben vooral baat bij mondkapjes met een FFP 2 of 3 code. Maar ook code FFP1 is goed. Ook de stofmaskers uit de bouwmarkten met dergelijke codering zijn erg welkom.”